Destijds, in 2019 zag ik de wortelpeterselie bij toeval liggen in de winkel. Ik ging niet zo vaak naar de Albert Heijn maar eerder naar de Lidl. Daar verkopen of verkochten deze groente niet. Misschien nu wel, dat weet ik niet omdat ik niet meer in de Lidl boodschappen doe.
Gisteren - 23-09-2024 - deden we de boodschappen in de Albert Heijn in Brielle. Die winkel is lekker ruim. Grotere vloeroppervlakte betekend ook meer assortiment. Bij de groente zag ik biologische pastinaak. Wanneer ik een product pak, check ik altijd de verpakking. Gewoon omdat ik zeker wil weten of het is wat ik wilde. Deze keer zag ik dat op de verpakking vermeld stond dat het biologische peterseliewortel is. Zo daar was ik blij mee. Deze groente kan je echt niet zo vaak kopen. En ja, een vergissing is snel gemaakt. Simpelweg omdat het lijkt op pastinaak.
Ik wist dat ik met deze oergroente* eerder een recept heb geschreven. Deze week ga ik wel een nieuw recept bedenken, daar later over. Ik loop achter met het schrijven van recepten. Dat komt weer door de verhuizing en eierstokkanker-perikelen. Dit is dus een recept wat ik recyle en dat kan best met dit recept. Zeker omdat deze groente gewoon te koop is in een gangbare supermarkt.
Kan je geen peterseliewortel kopen, kies dan voor pastinaak. De smaak zal anders zijn. Pas dat gewoon aan. Maar net wat jij lekker vind.
*Oergroente = een nieuwe benaming voor vergeten groente. Oergroente klinkt toch beter dan die afgezaagde term van vergeten groente.
Deze groente is vezelrijk. Het bevat onder andere het mineraal kalium, maar ook vitamine B2 en C. De smaak zit tussen pastinaak en knolselderij in. Eet het in ieder geval omdat het een groente is van dit seizoen en het geeft variatie op je bord.
Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf, dus ben onafhankelijk van welk merk dan ook.
Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.
Recept is voor 2 personen
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Oergroente klinkt toch beter dan die afgezaagde term van vergeten groente.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!