Nog een recept waarin ik het kipster ei hebt gebruikt.
In de Lidl worden eieren verkocht van het merk Kipster. De bedenker van dit merk is dezelfde die een aantal jaren eerder het Rondeel ei heeft bedacht. Deze eieren zijn te koop in de Albert Heijn.
De eieren in de Lidl zitten per zes verpakt in een mooie blauwe doos. Het materiaal is organisch afbreekbaar. Dit vind ik zo'n mooi iets. Ook daarom koop ik, wanneer ik eieren nodig heb ik hiervoor kies. Ik weet dat ze duurder zijn dan een gemiddeld biologisch ei, maar het doel maakt dat ik ze graag koop.
Kipster heeft ervoor gekozen om de haantjes op te laten groeien. En van dit vlees wordt nu grillworst, gehaktballetjes en rookworst gemaakt. Dat is nog altijd beter dan de andere oplossing die nu nog vaak wordt gekozen.
Deze grillworst wordt alleen verkocht in de Lidl. Ik kocht het regelmatig. Wij vonden het lekker. Helaas is het deze grillworst niet meer te koop. Althans ik ben het niet meer tegengekomen. De grillworst van de slager vind ik ook lekker. Maar ik steunde een goed doel. Wat mij ook opviel na de bereiding in de airfryer, was dat er onderin amper vet zat. Goed teken, de worst is niet extra vet dus.
Sinds een tijdje heb ik een airfryer in huis. Dat leek mij een goede vervanger voor de grote, oude oven. Nu hoef ik niet zo te bukken. En, ik heb weer een apparaat uit te testen. Recepten en mogelijkheden bedenken vind ik namelijk heel leuk. Vandaag was dus de grillworst aan de beurt.
Wat mij direct is opgevallen dat je met een airfryer tijd kan besparen ten opzichte van conventionele ovenbereiding. Prima voor de hedendaagse drukke mens. Maar ook voor de al wat oudere mens waarvan wordt gedacht dat die tijd in overvloed heeft. Nou met mijn hoeveelheid hobby's kom ik ook nog tijd tekort. Hahaha.
Deze worst is echt heerlijk geworden in 20 minuten. Dat scheelt dus 20 minuten stroom. En dat is best veel eigenlijk. Een gewone oven moet eerst 10 minuten voorverwarmen, en dan gaat de worst erin en die heeft 30 minuten nodig. In de Airfryer heb ik eerst de timer op 20 minuten gezet en dat was ruim voldoende. Hoe makkelijk is dat als je visite krijgt. Zo zet je snel een lekkere snack op tafel. Of plakjes worst op je brood.
Mocht je binnenkort in de Lidl komen, dan weet je nu hoe de verpakking eruit ziet. Sla dan wel deze pagina op voor alle zekerheid.
*wink wink*
In de verpakking zit ook een zakje met kruiden. En ja, ik ben niet echt voor het gebruik hiervan. Maar.... in dit geval is het een must. Hierdoor krijgt deze worst een smakelijke laag.
Na 20 minuten op 180° Celsius is de kipster grillworst met kaas, klaar om gegeten te worden.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.
Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.