Het is weer Opperdoezer aardappelen tijd. Ik maakte er een lekkere aardappelsalade mee met sardientjes uit blik.
Opperdoezer aardappelen zijn niet zomaar aardappelen. Het is een speciaal ras. Deze aardappelen worden alleen geteeld in een gebied rond het dorp Opperdoes.
Opperdoezer aardappelen zijn in Nederland de enige aardappel met AOP keurmerk. Dat keurmerk staat ook op de verpakking. Wanneer je Opperdoezer aardappelen koopt let dan op dit keurmerk. Staat het er niet op, dan komen deze aardappelen niet uit de Opperdoes streek. Feitelijk mogen ze dan ook de naam Opperdoes niet dragen. Die naam is alleen voorbehouden aan aardappelen die geteeld en geoogst worden in Noord-Holland dan in de streek rond Opperdoes.
De aardappelen hebben een ronde vorm en vele ogen. Kook ze in de schil, dan zijn ze makkelijk te pellen. Deze aardappelen zijn niet het hele jaar verkrijgbaar. Geniet er dus van.
Ik combineerde deze heerlijke aardappel met dille en sardientjes uit blik. Maar je kan ook kiezen voor gekookte eieren, (geiten-)kaas, gerookte makreel of tonijn. Ook gerookte kip zal hier lekker bij smaken.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Opperdoezer aardappelen zijn in Nederland de enige aardappel met AOP keurmerk. Dat keurmerk staat ook op de verpakking.
Wat heb je nodig?
Hoe bereid je het!
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!