Trouwens! Dit was ook zo'n heerlijke, luxe belegde boterham. En weet je, wanneer het niet het aspergeseizoen is, kan je kiezen voor de witte of groene uit pot.
26-10-2020
Een clubsandwich bestaat normaliter uit drie lagen geroosterd brood. Deze clubsandwich is niet gemaakt van geroosterd brood. Maar heb ik in mijn grillpan bereid. Daarom noem ik het een clubsandwich tosti. Een tosti wordt normaal gesproken in een tosti-apparaat bereid. Maar die heb ik niet. Daarom de grillpan.
Ik heb deze clubsandwich tosti gemaakt van wit, tijgerbrood. Vorige week was ik in de Lidl en zag bij het brood een blauwe bak met brood voor 25 cent. Het was wit brood. Niet helemaal gezond, maar hoge uitzondering mag het best een keertje.
Soms heb ik zin in iets anders. Net als iedereen. En een paar restjes moesten op. De ham moest op en de Cheddar kaas ook. Dan is zo'n tosti toch een uitkomst.
Het brood wat werd gebakken heb ik besmeerd met roomboter. Naast roomboter heb ik ghee - geklaarde boter in huis. Geen margarine. De roomboter zorgt ervoor dat het brood lekker bakt en bruin wordt. Oké je kan het in een tosti-apparaat doen. Maar ik weet niet of je dan ook drie lagen brood kan gebruiken. Hieronder staan foto's van de opbouw van de clubsandwich tosti in de juiste volgorde.
Dit recept is uitgekozen door een mede foodblogger met de naam duizenden1dag.
Klik hier en leest welke draai zij aan dit recept heb gegeven.
Pricewinning recept. Het heeft de top drie gehaald van het Iers Beef genootschap. Dat haal je niet zomaar denk ik dan maar. Afijn, broodje warm vlees - altijd lekker.
Varieer met vers belegde broodjes. Natuurlijk kan je kiezen voor gerookte zalm, maar verse zalm zelf bakken is eigenlijk net iets lekkerder.
Smossen is knoeien maar dan op Belgisch. In België koop je smoskes. Dat is een lief woord voor een lekker broodje belegd met lekkers. Vaak is het ham en kaas. Ik belegde het met ei en tomaat.
De boterhammen worden aan één kant besmeerd met roomboter.
De besmeerde pan heb ik in de warme grillpan gelegd.
Op de onbesmeerde kant heb ik de ham gelegd.
Het brood van de tussenlaag heb ik ook aan één kant besmeerd met roomboter. Voor het lekkere. ;-)
Op de besmeerde tussenlaag heb ik reepjes paprika gelegd en Cheddar kaas in stukken gesneden.
Dan afdekken met een met roomboter besmeerde boterham.
Wanneer de onderkant lekker bruin is geworden, de tosti omdraaien. Ook die kant laten bakken.
Om een gezellig ruitpatroon te krijgen heb ik de clubsandwich tosti gedraaid in de grillpan.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Wil je de tekst van het recept bewaren! Klik dan op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil jij ook mooie flyers maken. Klik dan hier. Credits voor jou en mij.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.