Ben je geen visliefhebber of zoek je een lekker tussendoortje. Dan kan je dit ook op de rucola leggen. Of eet het als tussendoortje.
Afgelopen zomer had ik deze tortellini van de Lidl uitgetest en die beviel ons wel. Geen maag- en darmproblemen. Het was niet te zout of te vet. Dus het werd eens tijd voor een herhaling.
Tja, meatless monday dus ik wilde per se iets zonder vlees maken. Toevallig had ik nog gorgonzola en pecorino in huis.
Op een zekere dag ging ik boodschappen doe in de Albert Heijn en zag een keukentool waarvan ik dacht dat die handig zou zijn. Ik wilde ook wel eens courgetti eten. Maar ik zag ook dat ik er mooie linten mee kon slijpen. Dat heb ik met dit recept dus gedaan. Ik heb dit eerder gedaan. Het recept , galette met courgette, heeft zelfs de krant gehaald.
Ik beken, soms maak ook ik het me zelf heel gemakkelijk in de keuken. Zo ook met dit recept. Twee pannen vuil, meer niet. Voor de tortellini en voor de groenten. Nadat de groente bijna gaar waren heb ik de tortellini erdoor geschept en de kaas erop. Deksel op de pan en laat de kazen maar smelten.
Deze pasta is echt lekker. Ook al ben ik niet zo van de kant en klare producten. Maar voor ons tweetjes ga ik geen tortellini maken. Dan is deze een heel erg goed alternatief. En nog precies genoeg ook.
Slechts vier minuten kooktijd. Wanneer het water kookt in de pan doen. Zodra het water kookt de timer instellen en na vier minuten is de tortellini gaar. Dus afgieten.
Deze had ik gekocht toen ik voor iets bij Albert Heijn moest zijn. Ik heb er al veel plezier van gehad
Het sjalotje aangefruit. Oranje puntpaprika erbij en de courgettelinten.
En niet alleen de tortellini maar ook de gorgonzola. Deze kaas maakt het romig.
Na de gorgonzola heb ik de pecorino in plakken erop gelegd.
Met het deksel op de pan laten staan en dan smelten de kazen vanzelf.
Ik beken, soms maak ook ik het me zelf heel gemakkelijk in de keuken.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Ga terug naar home via onderstaande link
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.