Nog een recept met de Philiips Airfryer XXL
Deze aardappelen kan je ook met deze tomaten eten. Eerst de tomaten bereiden, dan de aardappelen. Eventueel wat verse sla erbij en radijsjes in plakjes. En dan smullen maar.
Niet iedere dag maar zo nu en dan eet ik aardappelen. Deze Hasselback aardappelen heb ik eerder gemaakt in de oven. Lekker met flink wat gesmolten boter erover. Dat is heel erg lekker. Maar iets minder gezond. Dit moet anders dacht ik.
In mijn laatste too good to go pakket van de Lidl zaten veel aardappelen. Mooi formaat. Voor ons tweetjes zijn vier aardappelen zat. En de hele oven opwarmen zag ik niet meer zo zitten. En de hoeveelheid boter ook niet. De test was snel bedacht. Krijg ik de hasselback aardappelen op smaak zoals wij dat lekker vinden.
Eerst nog even dit. Afgelopen maandag was ik op zoek naar Cheddar kaas in de Lidl. Die is lekker en smelt ook goed uit. En die vond ik en nog wel biologische ook. Verderop deze pagina staat de foto van de verpakking. Het is kaas aan een stukje dus je kan er plakjes van snijden of raspen. Hopelijk blijft deze in het assortiment.
De bereidingswijze van Hasselback aardappelen in de oven is lang. Logisch want de aardappelen moeten goed gaar zijn. Dat kan korter dacht ik. En zonder omkijken ook nog. Want volgens het oorspronkelijke recept moet je de aardappelen regelmatig bedruipen met gesmolten boter. In de Airfryer heb je er geen omkijken naar, zolang je de juiste tijd maar inschakelt. De kaas stop je in de aardappelen na de eerste bereidingstijd en dan geef je ze nog vijf minuten. Kind kan de was doen. En het snijden. Tja, zo mooi als een sterrenchef krijg je ze toch niet. Het is tenslotte een vak. Maar probeer wel zoveel mogelijk lamellen te snijden. Dan garen je aardappelen ook gelijkmatig.
Zo zagen ze eruit toen wij ze gingen eten. Niet teveel kaas, precies genoeg. Wij hebben ze met gekookte sperziebonen en gebakken filetlapjes gegeten.
Zoals je kan zien op de foto heb ik de tijd en temperatuur manueel ingesteld. Na deze 30 minuten heb ik er kaas ingestopt en nog eens vijf minuten laten bakken om de kaas te smelten.
Zo ziet de bio cheddar eruit.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.
Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.