Broccolisalade met mozzarella

20 maart 2020

Broccoli salade met mozzarella 

Lekker koolhydraatarm deze keer

Ooklekker met raapstelen of andere groenten

Deze salade is ook erg lekker met raapstelen. Maar deze overheerlijke groente kon ik helaas niet kopen. Daarom heb ik gekozen voor broccoli. Maar het kan ook met sperziebonen - nog even wachten op de Hollandse natuurlijk. Of met bloemkool en doperwten. 


Lekkere vrolijke kleuren

Afgelopen zondag heb ik deze salade op tafel gezet. Het is geen hogeschool koken. Kook de groente zo gaar als jij lekker vind. Manlief en ik zijn geen liefhebbers van harde groente. Dus kookte ik de broccoli voorbij beetgaar. Stomen is eigenlijk nog beter. Dan behoudt de groenten zijn vitamine. Die vitaminen spoel je anders weg met het kookvocht. 

Erbij gesneden smaaktomaatjes. Die heb ik op verschillende manieren gesneden. Die kleuren maken het al een vrolijke schotel. 


Met verse kruiden

In de tuin staat Rozemarijn. En ik kon het niet laten om er wat takjes af te knippen. Die takjes gingen in het kookwater van de broccoli.  En voor het eten had ik de harde takjes eruit gehaald. Trouwens, op balkon groeit Rozemarijn ook goed. 


Gekookte broccoli, tomaten, paprika en mozzarellakaas.

Recept is voor twee personen. 


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Een zwart-wit silhouet van een citaat op een witte achtergrond.

Manlief en ik zijn geen liefhebbers van harde groente. Dus kookte ik de broccoli voorbij beetgaar.

Wat heb je nodig?


 

  • 1 stronk broccoli
  • paar takjes Rozemarijn
  • 150 gram smaaktomaatjes in diverse kleuren
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • vers gemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 bollen mozzarella
  • nog meer zwarte peper

 

Zo bereid je het!


 

  1. Snijd de roosjes van de broccoli en was ze zorgvuldig.
  2. Breng in een pan water aan de kook met de takjes Rozemarijn. 
  3. Zodra het water kookt kunnen de roosjes erin. Ik zette de timer op 8 minuten. 
  4. Na die tijd de broccoli afgieten en met koud water spoelen tot lauwwarm. 
  5. Snijd terwijl de broccoli kookt de tomaten in stukjes, partjes, plakjes of wedges. Wat jij leuk en handig vind. 
  6. Maak van de azijn, de mosterd, peper en olijfolie een dressing in een grote schaal. 
  7. Voeg de gesneden tomaten toe. 
  8. Voeg ook gelijk de broccoli toe. Voorzichtig mengen. 
  9. Verdeel de salade over twee borden of leg op een grote schaal. 
  10. Pluk de mozzarella in stukken en verdeel over de salade.
  11. Maal er nog naar smaak peper over. 
  12. En dan...AAN TAFEL.

 

Een qr code om te doneren aan het daniel den hoedfonds. En een uitleg wie de auteur is van Elisabethsmagazine

Hoe eet jij graag je broccoli?

Dit is een recept zonder vlees. Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.

Share by: