Deze salade is ook erg lekker met raapstelen. Maar deze overheerlijke groente kon ik helaas niet kopen. Daarom heb ik gekozen voor broccoli. Maar het kan ook met sperziebonen - nog even wachten op de Hollandse natuurlijk. Of met bloemkool en doperwten.
Afgelopen zondag heb ik deze salade op tafel gezet. Het is geen hogeschool koken. Kook de groente zo gaar als jij lekker vind. Manlief en ik zijn geen liefhebbers van harde groente. Dus kookte ik de broccoli voorbij beetgaar. Stomen is eigenlijk nog beter. Dan behoudt de groenten zijn vitamine. Die vitaminen spoel je anders weg met het kookvocht.
Erbij gesneden smaaktomaatjes. Die heb ik op verschillende manieren gesneden. Die kleuren maken het al een vrolijke schotel.
In de tuin staat Rozemarijn. En ik kon het niet laten om er wat takjes af te knippen. Die takjes gingen in het kookwater van de broccoli. En voor het eten had ik de harde takjes eruit gehaald. Trouwens, op balkon groeit Rozemarijn ook goed.
Recept is voor twee personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Manlief en ik zijn geen liefhebbers van harde groente. Dus kookte ik de broccoli voorbij beetgaar.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Dit is een recept zonder vlees. Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.