Mooi toch die wilde asperge op de foto. Ik ontdekte ze in Oostvoorne in het duingebied. Deze kan je soms ontdekken. Ik laat ze staan. Wanneer ik asperges wil eten koop ik ze.
Het seizoen van asperges is kort. Daarom geniet ik er optimaal van. Officieel begint het seizoen in de derde week van april. Maar door de windtunnels te verwarmen kan je vanaf half maart al asperges kopen. Dan zijn ze natuurlijk duurder. Wil je goedkopere moet je nog even wachten tot de oogst op zijn hoogtepunt is. Op 24 juni - dan is het St Jansdag - komen de laatste van het land. Na die dag wordt er niet meer geoogst. Maar zijn ze nog wel te koop. Want er is genoeg op voorraad.
Met mijn recepten laat ik zien dat asperges niet saai zijn. Om zo vaak als mogelijk asperges te kunnen eten gedurende het korte seizoen, varieer ik erop los. Varieer lekker mee en zet deze lekkere seizoensgroente wat vaker op tafel.
Een stekkergerecht. Wat bedoel ik hiermee. Ik heb de multicooker van Russel Hobbs en de Philips airfryer.
Asperge plaattaart met ham en kaas. Je mist het ei niet. Dit was echt een heerlijke combi. Lekker om te delen.
Heb je inspiratie gekregen. Wat fijn. Daar zijn recepten voor bedoeld. En zeker de mijne. Om inspiratie op te doen. Maak vooral eten wat jij lekker vind. Heb je al ontdekt dat mijn recepten geschikt zijn voor twee persoonshuishoudens? Inderdaad. Het zijn lekkere recepten voor twee. Recepten voor vier personen zijn er voldoende tenslotte. Nu hoef jij niets meer weg te gooien.
Recepten overzicht
Meer recepten vind je op de pagina met de naam receptenoverzicht.