Een weekmenu met recepten uit mijn keuken zonder vlees.
Sinds een aantal jaar wordt er de Nationale week zonder vlees georganiseerd. Je kan er een boom over opzetten of je het wel of niet moet doen. Zelf heb ik die week niet nodig. Wij zijn geen vegetariër, maar eten regelmatig een avondmaaltijd zonder vlees. Dan ben je een flexitariër. Zelf denk ik dat er best veel flexitariërs zijn en dat het aantal groeiende is. Helemaal prima. Heb je geen idee wat je zou kunnen eten. Geen nood, ik heb hier een weekmenu voor je.
Deze week starten we met een frisse salade. Niets mis mee. Na het weekend is een avondmaaltijd zonder koolhydraten een soort van balansmaaltijd.
Het is amper een recept te noemen. Ga het lezen. Dit ga jij ook maken, het is snel, simpel en smaakvol. Ik doe zelfs een bekentenis.
De discussie ga ik niet 'meer' voeren of je vleesvervangers een soort van vleesnaam mag geven. Ik eet de vleesvervangers zo nu en dan. En ze zijn best lekker. Ik deel met jullie mijn favorieten vleesvervangers regelmatig.
Heel veel groente zit er in dit recept. Het is ratatouille op mijn manier. Niet minder lekker. Maar wel anders - op mijn manier dus.
Weer zo'n recept met alleen maar groenten. Zoete aardappel is namelijk een groente omdat het van de wortel afstamt.
Feta gebruik ik vaak in mijn recepten. Het is een heerlijke kaas waarmee je snel een vleesloze maaltijd op tafel zet. En toch volwaardig.
Verse spinazie heb ik gebruikt in dit recept. Maar je kan ook kiezen voor diepvriesspinazie. Kies dan niet die met room. Maar gewoon de naturel.
EXTRA EXTRA
Dit is een extra recept. Lekker voor de zaterdagmiddag met een kop soep. Of wanneer de kinderen uit school komen. Altijd beter dan chips of andere snoepgoed. Zo hebben ze gelijk een extra dosis groenten binnen.
Delen van deze pagina mag altijd en wordt zeer op prijs gesteld. #sharingiscaring