Beide apparaten heb ik voor dit gerecht gebruikt. Echt gemakkelijker kan bijna niet.
Witlof uit de slowcooker? Jazeker en dan met kruimige aardappelen en geitenkaas. Verse kruiden erbij en specerijen. Echt te lekker, geloof mij maar. Oh en als je denkt bitter. Stop daarmee. De witlof van tegenwoordig is helemaal niet bitter meer. Dat hebben ze, helaas, eruit geteeld. Dus harde stukje onderin hoef je niet meer te verwijderen.
Aan het fenomeen slowcooker moet ik echt wennen. Het duurt lang. Soms te lang. De aardappelen zijn dan nog niet gaar of er is wat anders aan de hand. Voor de aardappelen heb ik een oplossing gezocht en gevonden.
Ik begin met een laagje water in de slowcooker. Dan schil ik de aardappelen, wassen en dan in kleine stukjes snijden.
Na een uur ga ik met mijn pureestamper in de slowcooker om de aardappelen nog wat kleiner te maken. Bevordert het garingsproces. Dan de groente snijden en de rest van de ingrediënten toevoegen. En zo laat ik het dan zolang mogelijk op high staan. De witlof heeft zeker drie uur op high gestaan. En hoera. Het was zalig zeg. Witlof ham en kaas eet ik nooit meer anders. Wat een genot.
De slowcooker heb ik aangezet op de hoogste stand - high. Een beetje water erin. Ondertussen de aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. Deksel op de slowcooker en een uur laten staan.
Tijd: één uur.
De witlof halveren en dan in reepjes snijden. Niet te klein anders wordt het te slijmerig en te nat. Bovenop de witlof de hamblokjes. Ik heb de hamblokjes gekocht in de Lidl. Hiervoor heb ik één van de twee verpakkingen gebruikt.
In de Lidl heb ik ook deze geitenkaas spread naturel gekocht. En in de slowcooker gedaan. Direct met de witlof en andere ingrediënten. Van verse takjes tijm de blaadjes eraf gerist. Flink wat peper erover gemalen en verse nootmuskaat. Dit heb ik twee uur op high laten staan.
Alle roomkaas heb ik toegevoegd. Waarom ik heb gekozen voor roomkaas? Omdat hier minder vocht inzit. In kookroom zit meer vocht en ook in crème fraîche.
Van verse takjes tijm de blaadjes eraf gerist. Flink wat peper erover gemalen en verse nootmuskaat. Dit heb ik twee uur op high laten staan.
Tijd: twee uur.
De roomkaas was gesmolten en na het doorroeren goed gemengd. De slowcooker heb ik nog een half uur op high gezet zonder deksel. Zo kon het meeste vocht verdampen.
Tijd: half uur
En zo zag het einderesultaat eruit. Nog wat verse tijm erover en vers gemalen peper. En dan.. Eten maar.
Op eettijd: 20 minuten. Pas op gloeiend heet! ;-)
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Ga terug naar home via onderstaande link
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.