Aardappelkoekjes van gekookte aardappelen


27 september 2024

Aardappelkoekjes van gekookte aardappelen


Oude video uit 19-10-2022 met recept eindelijk op de site.


No waste aardappelkoeken

Om voedselverspilling tegen te gaan heb ik een simpel en smaakvol no waste recept. Ik heb er nog een soep bij gegeten, maar deze aardappelkoeken zijn ook erg lekker bij een frisse salade of gekookte sperziebonen om maar wat te noemen. Ook erg lekker met verse spinazie en gekookte eieren. 


Stilton kaas

De kaas geeft deze aardappelkoeken zout. Zelf heb ik gekozen voor Stilton kaas. Wij vinden blauwe kaas namelijk erg lekker. Zo had Gorgonzola ook erg lekker geweest. Niet iedereen vind blauwe kaas lekker. Je kan dan kiezen voor de helft roomkaas naturel en geraspte Cheddar, Emmentaler of Parmezaanse kaas. Geraspte Goudse kaas is ook erg lekker. Kijk wat je in de koelkast heb liggen aan kaas wat op moet. Zo maak het helemaal no-waste.


Zoete aardappel

Deze koekjes heb ik met vastkokende aardappel gemaakt. Toevallig omdat ik ze over had. Het had ook evengoed zoete aardappel kunnen zijn. Maar net wat jij over hebt.


Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf, dus ben onafhankelijk van welk merk dan ook.


Tekst van het recept vind je onder deze foto's!  Scroll dus door.

vier aardappelkoekjes worden in een koekenpan gebakken

Recept is voor 2 personen


Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Wij vinden blauwe kaas namelijk erg lekker

Wat heb je nodig?




  • Ongeveer 200 gr gekookte aardappelen (vastkokend)
  • 2 eieren
  • vers gemalen peper
  • 2 eetlepels Stilton kaas of andere kaas
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • 2 eetlepels olie 


Zo bereid je het!


  1. Prak de gare aardappelen fijn.
  2. Klop de eieren los en spatel de geprakte aardappelen erdoor. Goed mengen. 
  3. Maal de peper erover. 
  4. Verkruimel de Stilton kaas erover en schep door. 
  5. Hak de peterselie en meng ook door het aardappelmengsel. 
  6. Verwarm de olie. Schep hoopjes aardappelmengsel in de hete olie. Of gebruik een, met olie ingevette ring. 
  7. Bak de koeken tot ze stevig, warm en krokant zijn.
  8. En dan...AAN TAFEL.


Wie is wie. Elisabeth en doneerknop

Ben jij ook zo op no-waste recepten?

Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je  ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.

Sharing is caring

Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 

Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Share by: