Dit was een test met een kruidenpasta. Lees het blog of het een succes was ja of nee.
Een slowcooker stond niet echt op mijn verlanglijst. Wat de oven kan, kan een slowcooker ook. Dat vind ik, maar is dat ook zo? Die oven die ik nu heb is niet zo nauwkeurig qua temperatuur dan die in mijn vorige huis. Daarnaast is het een grote oven. Handig voor een groot gezin, maar niet voor ons tweetjes. Ook heb ik een Hooimadam. Dat is een moderne en gezellige hooikist. Maar die werd een beetje mottig na zoveel jaren.
Na een korte speurtocht besloot ik dat de Silvercrest slowcooker uit de Lidl webshop voldoende was. Niet te klein, maar zeker niet te groot.
Er zit een aardewerken schaal in. Best zwaar eigenlijk en zeker wanneer hij vol zit. Dus voorzichtigheid is geboden. Het voordeel vind ik wel, dat de schaal ook dienst kan doen als serveerschaal. Een aardewerken schaal staat mooier dan een pan tenslotte. De schaal op de foto is niet de schaal van de slowcooker. Dat is een Spaanse schaal. Maar voordat ik het apparaat kon gaan gebruiken moest ik hem twee keer 1 uur laten draaien met water. En dat heb ik ook gedaan natuurlijk.
Ik had kippendijen zonder bot en vel gekocht. Biologische in de Lidl. In de koelkast nog een lading aan groente en ik dacht, daar kan ik mooi een chili con carne mee maken. Het smaakte zalig. Die slowcooker is, naast de airfryer, een geslaagde aanschaf. De oven kan het ook, maar de slowcooker kan het beter. ;-)
Foto nummer 1
De kippendijen heb ik eerst bestrooid aan beide kanten met de kruidenmix en aangebakken. Blijf erbij, want de specerijen kunnen snel zwart worden.
Foto nummer 2
Deze mix heb ik gebruikt. Hij is lekker pittig en ik vind het een voordeel dat er geen zout is toegevoegd. Van deze melange heb ik 2 eetlepels gebruikt. Lekker pittig.
Foto nummer 3
Omdat de ingrediënten op de achterkant staan heb ik die ook maar op de foto gezet.
Foto nummer 4
Nadat de kip was aangebraden heb ik hem verwijderd uit de pan. Daarna heb ik de groenten gebakken. Hier zie je de uien en paprika's. Rustig laten bakken.
Foto nummer 5
Op deze foto zie je dat ik courgette en wortel heb toegevoegd. Wij zijn dol op groenten. Wortel kan goed worden toegevoegd omdat het nog de slowcooker inging. Dat zou wel gaar worden. Ik had nog zelf gemaakte knoflookpasta. Die heb ik erxtra toegevoegd.
Foto nummer 6
Nadat alle groenten waren aangebakken, heb ik ze gemengd. Natuurlijk moest er nog vloeistof bij.
Foto nummer 7
Blikje tomatenstukjes toegevoegd, dezelfde inhoud water erbij. Tevens een eetlepel biologische groentebouillonpoeder. Ook heb ik er een potje bruine bonen met vocht toegevoegd.
Foto nummer 8
En toen ging het in de slowcooker. Bovenop heb ik nog een avocado gelegd. Voor het eten doorroeren. Zo werd het nog wat romiger.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.