Doe eens wat anders met nasi. Ik maakte er een taart van. Lekker in de Philips Airfryer XXL. Precies genoeg voor twee personen.
Ja dat klopt. De titel is een mondvol. Het kan maar duidelijk zijn toch? Dit broodje was echt heel erg lekker. De foto hiernaast toont het broodje voor het afbakken. De broodjes liggen op de pizza-accessoire. Het rekje erboven komt uit de mand die standaard in het apparaat wordt geleverd. Dit zorgt ervoor dat de kaas niet gaat 'vliegen' door het apparaat.
Wanneer je dol op bent op gehakt, vind je dit broodje ook lekker. Feitelijk is het gesudderd gehakt op een broodje. Het voordeel van gehakt laten suddderen is dat alle smaken er goed in zitten en dat het gehakt zijdezacht is geworden.
Voor diegene die denken, oh dat kan zeker niet met vega gehakt. Ja hoor, dit kan ook met vega gehakt. En ook vegan kaas. Ik had raclette kaas in plakken. Maar je kan altijd vegan kaas kiezen. In vlokken, geraspt of in plakken. En bruin brood kan ook. Dit recept is een leidraad, maak je eigen variatie. Doe ik ook tenslotte.
Eh ja, ik geef toe, het staat raar zo'n hele plak en een reepje kaas ernaast. Maar er bleef één plak over en wat doe je dan? Juist! Ik verdeel die in vieren en leg op ieder half broodje een reepje kaas extra. Ik had het ook onder de grote plak kunnen leggen. Maar dat bedenk ik nu terwijl ik dit zit uit te tikken. Zo fijn dat abstracte denken wat ik bezit. ;-)
Ik had twee mini Turkse broodje gekocht. Doormidden gesneden en zo had ik vier halve broodjes. Lekker vol met gehakt.
Over de reepjes kaas had ik in de inleiding al iets geschreven. Op de pizza-accessoire passen twee halve broodjes.
En zo ziet het eruit met het rekje erboven. Het is zeer aan te raden om dit te doen, want je wilt geen kaas tegen het verwarmingselement bovenin je Airfryer.
Op deze foto zie je dat ik heb gekozen voor de taartstand. Dat geeft automatisch 160° Celsius. En de tijd is 5 minuten. De kaas was precies genoeg gesmolten.
En zo zag het eruit om op te eten.
Sloppy Joe mag of moet best een beetje pit hebben. Deze kruiden geven de juiste pitheid zonder zout. Hoe pittig je het maakt, moet je echt zelf weten. Wij eten niet al te pittig. Dus ik ben bescheiden met de hoeveelheid.
Feitelijk is het gesudderd gehakt.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!