Ben je geen visliefhebber of zoek je een lekker tussendoortje. Dan kan je dit ook op de rucola leggen. Of eet het als tussendoortje.
Soms zie ik een gele courgette in de winkel. Vaak in de zomer. Maar ook rond de feestdagen. Het leuke van die gele courgette is dat het kleur geeft aan je maaltijd. En een bord met kleur maakt het eten aantrekkelijker.
De tonijn die erbij ligt komt uit de potten die ik koop in de Lidl. Die zijn alleen maar verkrijgbaar tijdens de landenweken. En dan alleen wanneer het Portugese - Spaanse week is.
Het voordeel van een tuin is dat ik zelf makkelijk rucola kan telen. Het kan ook in een ruime pot op balkon. Zelf gekweekte rucola haalt het niet qua smaak bij die uit de winkel. Maar soms dan is het niet anders. Dan koop ik een zak.
De rucola heb ik aangemaakt met een dressing op basis van mosterd, azijn en olie. Maar om er nog een extra smaak aan te geven heb ik wat mayonaise gemengd met crème fraîche en peper. Erover verse bieslook. Koop die ook eens in een pot en knip af wanneer je het nodig hebt. Wil je geen mayonaise eten, maak er dan gremolata bij en verdeel dat over de vis. Verderop de pagina staat de foto met link naar het recept.
Op deze foto staan de drie basisingrediënten die je nodig hebt voor een lekkere en simpele dressing. Proef eerst voor je er nog wat peper aan toe voeg.
Gremolata is een heerlijke smaakmaker. Puur natuur. Je kan het bij vis eten, maar in Italië eten ze het oorspronkelijk bij vlees. Ossobuco namelijk. Klik op de button voor het recept.
Zelf gekweekte rucola haalt het niet qua smaak bij die uit de winkel.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
P.S. Wil jij er brood bij - koolhydraatarm volkoren broodje smaakt hier erg lekker bij.
Ga terug naar home via onderstaande link
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.