Wij zijn dol op brood. Dus verzin ik er recepten mee. Soms is het vers brood, of afbakbrood. Maar ook bedenk ik recepten met oud brood. Om oud brood te gebruiken, werk je mee aan waterbesparing. Water is nodig voor het deeg tenslotte.
Oud brood is niet voor de eendjes of voor de kliko. Je kan er naast paneermeel maken ook gebruiken als bodem voor een hartige taart of mini-quiches.
Uiteraard kan dit ook met koolhydraatarm brood.
Soms kies ik voor een broodvervanger. Denk aan crackers of matzes. Maar ook voor Italiaans platbrood - piadina.
Ook met brood varieer ik graag. Vaak is het volkoren, wat eigenlijk gezonder is. Maar soms is witbrood gewoon een keertje lekker. Kies het brood wat jij lekker vind.
Dit wordt je nieuwe: hier heb ik zin in, brood pizza.
Heb je inspiratie gekregen. Wat fijn. Daar zijn recepten voor bedoeld. En zeker de mijne. Om inspiratie op te doen. Maak vooral eten wat jij lekker vind. Heb je al ontdekt dat mijn recepten geschikt zijn voor twee persoonshuishoudens? Inderdaad. Het zijn lekkere recepten voor twee. Recepten voor vier personen zijn er voldoende tenslotte. Nu hoef jij niets meer weg te gooien.
Recepten overzicht
Meer recepten vind je op de pagina met de naam receptenoverzicht.