Stoofvlees van rundvlees is heerlijk. Van de week had ik die groene kool. Maar diezelfde dag was ik ook bezig met het bereiden van rundvlees stoof. Het vlees wat ik destijds had gekocht bij de slager was van een dubbel doel koe.
Ik zie je denken - wat is een dubbeldoel-koe? Ga ik je uitleggen. Koeien worden gehouden voor de melk. Na een aantal jaar zijn die koeien op. Het vlees van die koeien wordt nu gebruikt om te eten. Ik ben blij dat ik dat vlees kan kopen. Het is Nederlands vlees. Dus geen lange transportkosten vanuit overzee. Wil je meer lezen over deze koeien - klik dan hier. Misschien verkoopt jouw slager dit vlees ook. Dan kan ik je aanraden om het te kopen, want het is zoveel smaakvoller dan ander stoofvlees.
Het vlees heb ik op smaak gebracht met een specerijen melange van Verstegen. De naam is chimichurri en het bevat geen zout.
Eerst heb ik het vlees aangebraden. Terwijl de ene kant lag aan te braden, bestrooide ik de bovenkant met een ½ eetlepel van de specerijen. Na het omdraaien strooide ik op die kant weer een ½ eetlepel van de mengeling.
Zet ondertussen ook een pannetje met water op. Afblussen van vlees doe je niet met koud water maar met lekker warm water.
De kruidenmengeling is eigenlijk een marinade. Alleen ik heb het zo niet gebruik. Aan de andere kant, je kan je vlees natuurlijk eerst marineren met deze mengeling. Doe er dan ook wat citroensap bij. Braad en gaar daarna het vlees zoals jij dit lekker vind. Ik heb geen bbq, maar ik kan me voorstellen dat het dan ook erg lekker is om te bereiden in een Kamado bbq. Het citroensap gaart namelijk het vlees al min of meer voor.
In de winkel koop ik regelmatig ongesneden groenten. Het voordeel is dat het lekkerder is. En ik moet twee recepten bedenken met deze groente. Deze keer heb ik de groene kool samen met prei en zilvervliesrijst gegeten. Het was een puike combinatie.
Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf, dus ben onafhankelijk van welk merk dan ook.
Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.
Recept is voor 2 personen
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
wat is een dubbeldoel-koe?
Wat heb je nodig?
Wat heb je nodig voor het rundvlees
De schotel afmaken
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!