Wat zouden we gaan eten met de kerst? Daar moest ik echt diep over nadenken. Niets vreemds eigenlijk. Dat heb ik ieder jaar, maar deze kerst was het toch iets anders dan de andere
Terugkijkend op de kerst van 2021 zou deze kerst anders worden. Die kerst was van een andere orde. Kerst 2022 zouden we min of meer gaan vieren.
Ik had zin in kalkoen maar ook in een lekker stuk procureur. Wat is procureur? Dat is werkvlees. Het komt van de nek van het varken. Eigenlijk hetzelfde vlees als de schouderkarbonade of halskarbonade, maar dan zonder bot. Dit vlees is uitermate geschikt voor pulled pork.
Graag kook ik zonder pakjes of zakjes. Dit wil ik toch even uitleggen. Natuurlijk gebruik ik zakjes met kruidenmixen. Het zijn kruidenmixen zonder zout en andere vulstoffen. En ja, ik gebruik ook kokosmelk uit een pakje. En ketjap, sambal, tomatenketchup, mosterd, mayonaise etc. Dat koop ik ook.
Wat niet. Dat zijn die potjes met aardappel anders of andere wereldmaaltijden in poedervorm. Die heb je echt niet nodig.
De procureur wilde ik stevig op smaak brengen van te voren. Dus ik heb het vlees ingewreven met cajun kruidenmelange. Zonder zout en zonder suiker. Het vlees heb ik twee uur laten marineren met deze melange. Daarna aangeschroeid...Afijn wat ik verder heb gedaan kan je hier verder lezen. Slowcooken vergt wel planning. Ga je het gerecht vandaag of morgen eten. Het staat niet heel snel op tafel.
Eerst heb ik de uien samen met knoflook aangefruit/aangeschroeid in olie met boter. Daarna de champigons in plakjes erbij. Later het vlees erbij gedaan en dichtgeschroeid.
Na het aanschroeien/aanfruiten heb ik er een blikje tomatenketchup bijgedaan. Even laten garen en daarna afgeblust met water. Toen kon het slowcooken beginnen.
Om er een complete maaltijd van te maken heb ik eerst zilvervliesrijst gekookt. De rode puntpaprika heb ik eerst in de airfryer gedaan 20 minuten op 165° Celcius. Hierdoor kwam het velletje los en kon ik dat ervan af trekken.
Nadat de rijst was gebakken heb ik de groente uit de slowcooker gevist. Deze door de rijst met paprika gemengd.
Recept is voor twee personen. Deze keer eigenlijk voor meerdere personen. Met zijn tweetjes kan je er vaker van eten.
Lees onderstaande eerst voor je aan het recept begint!
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze
Wat heb je nodig?
Voor het vlees
Voor de rijst
Zo bereid je het!
Zo bereid je het vlees!
Zo bereid je de paprika met rijst
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Klik dan hier en je komt op de pagina waar je een contactformulier kan invullen. Of reageer via de facebook-plug-in.
Volg je mij al op facebook? Doen! Je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!