Of guac zoals de Azteken deze vrucht noemden. Zelf vind ik het lastig om te vinden. Die eetrijpe zijn vaak zo rijp dat ze bijna te rijp zijn. Met bruine vlekken. Maar soms tref ik het. En dan vind ik het lekker om guacamole te maken. Het staat snel op tafel en het is zo nu en dan best gezond.
Ik eet het niet te vaak. Het is een vrucht wat van ver moet komen. En dat probeer ik toch te beperken. Daarom varieer ik ook vaak. Maar soms.. Het is ook snel gemaakt. Dit bijgerecht valt in de categorie - grote halen gauw thuis. En ik geef het toe. Hier wordt het graag gegeten met nacho-chips naturel met zout.
Heel veel hoef je niet te doen. Met een paar simpele handelingen heb je een snelle dipsaus in huis. Of een bijgerecht bij je taco's en wraps. Eet het als broodbeleg, leg er dan wat plakjes tomaat erop en eventueel gekookt ei.
Ga je gourmetten, maak de guacamole als een soort van dipsaus. Veel ingrediënten heb je niet nodig.
Zorg wel dat je een rijpe avocado hebt. Dan is de smaak echt lekkerder.
Zelf pureer ik het met een staafmixer. Waarom? Omdat ik dat makkelijk vind dat een blender eerlijk gezegd.
In mijn variatie heb ik er tomatenblokjes doorheen gedaan. De schil van de tomaat heb ik eraf gesneden met een scherp mesje en er voor de sier als een roosje opgelegd.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Dit bijgerecht valt in de categorie -
grote halen gauw thuis.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Ingrediënten hieronder doe je in de blender of pureer je met de staafmixer.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!