Soms is bami lekker, dan weer rijst. Dit is een recept van kip met bami. Wel met andere specerijen en kruiderijen.
In de Surinaamse keuken wordt kousenband gegeten. En omdat ik er veel over heb gehoord en het zag liggen in de winkel heb ik het gekocht. Want uiteraard wilde ik dit zelf uitproberen.
Volgens wikipedia wordt deze groente gekweekt in tropische Aziatische gebieden en Zuid-Amerika. Het vermoeden bestaat dat de oorsprong in tropisch Afrika ligt.
Kousenband is een lange, groene peul. Hij lijkt op een uit de kluiten gegroeide sperzieboon. Zo kan je hem ook bereiden. Wassen, puntjes eraf en klein snijden. Dan koken.
Omdat ik regelmatig Aziatisch kook op mijn manier, heb ik de kousenband uitgeprobeerd. De smaak was lekker. Omdat niet overal kousenband te koop is kan je ook sperziebonen kiezen.
Een heerlijke mengeling zonder zout.
Hij lijkt op een uit de kluiten gegroeide sperzieboon.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Klik op de button hiernaast om de tekst te downloaden van dit recept.