Nog een recept met de Philiips Airfryer XXL
Sinds ik weer een tuin heb, ben ik mini-moestuin begonnen. In de Jumbo had ik zakje zaad gekocht van deze tomaten. Binnen opgekweekt en na de IJsheiligen buiten gezet.
Ik had er eerlijk gezegd niet veel van verwacht. Maar de oogst blijft maar doorgaan. Echt ongelofelijk. Vandaag - 22-9-2020, heb ik weer tomaten geoogst. Met de druiven gaat het net zo. Maar dat zijn oude stokken. Die hebben wel een drastische snoeibeurt verdient na als die jaren. Nou ben ik niet zo goed in tuinieren. Feitelijk ben ik een beetje lui. Daarom was ik ook verbaast over de grote oogst. Verderop staat een video waarop je kan zien hoe goed ik mijn tomatenplanten vertroeteld.
Deze oogst vroeg om een test in mijn nieuwe keukenapparaat. En die is goed geslaagd. Verderop kan je lezen hoe ik het heb gedaan. De tomaten waren lekker zacht geworden en vol van smaak. Dus ik zeg - test geslaagd. Er ging geen tomaat verloren. Morgenochtend maar weer doen. En dan lekker met een gebakken ei op brood als lunch.
Dit is de oogst van één dag. En ik was hier echt blij mee. Zo lekker vers eet zijn ze niet te koop.
De gehalveerde tomaten heb ik ingekwast met deze olie. In de olie heb ik één eetlepel Italiaanse kruiden gedaan. Dat laat ik dan ongeveer 10 minuten wellen. Zodat de kruiden zacht worden en de olie alvast smaak krijgt.
Ze paste er precies in met zijn allen. Daar heb ik dus met een kwast de olie met kruiden op gedaan. Heel voorzichtig zodat de olie er niet naast droop. Dan ben je die gelijk kwijt en dat is zonde.
De tomaten heb ik, zoals je kan zien op de foto - 30 minuten gegaard op 120° Celsius.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.
Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.