Pompoenstoofschotel met kippendij

30-10-2024

Pompoenstoofschotel met kippendij



Seizoen voor de pompoen

Op de sociale media zie ik al veel foto's van erwtensoep of zuurkoolstamppot. Eigenlijk al vanaf het begin van de herfst. Dan denk ik altijd - wat ga je eten in de winter? Dan vind ik het echt tijd voor de wat zwaardere kost. Nu vind ik het nog het seizoen van de pompoen. En ja, ik ken ze ook die mensen die erwtensoep lekker vinden met 20 graden of hoger. Dat is allemaal zeer persoonlijk. Ik ben een echt seizoensmens. Daarom nu nog die pompoen.


Frito maken

Tomaten frito is genoegzaam bekend. Het is zelfs te koop in een pakje van Heinz, ook in de bio versie. Maar ik maak diverse frito's zonder de toevoeging tomaat. Je kan het ook kruidenpasta noemen. Maar daar wordt ook weer wat anders mee bedoeld. Dus laat ik het maar kruiden-frito noemen. Dat dekt de lading beter. Hoe ik dat maak staat te lezen in de 'zo bereid je het'.

 

Stoven op de inductiekookplaat

Sinds we hier in ons nieuwe huis wonen is de slowcooker nog niet uit de kast gekomen. In ons vorige huis kookte we op gas. En zoals iedereen weet is dat hardstikke duur en ongezond. Dat laatste is niet nieuw, niet voor niets werd al vanaf het begin verteld om een raampje open te zetten tijdens het koken op gas. Maar dit terzijde. Stoven doe ik nu op de inductiekookplaat. Er kleeft één nadeel aan. Wanneer je stooft met een slowcooker kan je weggaan. Dat gaat niet met de inductiekookplaat. Anders gezegd, het is niet aan te raden. Nou heb ik daar geen problemen mee. We zijn vaker thuis dan hort op.


Kippendij

Gebruik voor dit recept echt kippendijen. Kippendij is kipkarbonade zonder bot. Kippedij is dus het wat vettere stuk van de kip. En daarom stooft het zo lekker. Kipfilet zal echt te droog worden.


Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf. Daarom voel ik mij vrij om een merk te noemen die ikzelf graag gebruik.


Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.


Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Nu vind ik het nog het seizoen van de pompoen

Een blikje picadillo van euroma kruiden Jonnie Boer #nospon

Recept staat onder deze foto.

Een close-up van een bord eten met het woord pompoen erop

Wat heb je nodig?

 



  • 1 eetlepel olie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel picadillo kruiden melange
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 100 milliliter water
  • 2 kippendijen
  • halve pompoen- ik had een grijze pompoen deze keer of gebruik gesneden pompoenblokjes
  • 1 pot kippenbouillon, merk kleinste soepfabriek  #nospon
  • 10 kleine tomaten
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • vers gemalen peper
  • 2 eetlepels crème fraîche 
  • wat verse peterselie = optioneel






















 

Zo bereid je het!



  1. Verwarm de olie.
  2. Pel en snipper de uien en doe in de pan bij de olie.
  3. Plet het teentje knoflook en verwijder het velletje. Snijd in stukjes en doe ook in de pan.
  4. Strooi gelijk de kruiden erover en voeg de tomatenpuree toe.
  5. Giet het water erop en roer alles goed door. Laat op kleine pit het water verdampen. Roer zonodig.
  6. Als het water bijna is verdampt bak dan de kip in de pan.
  7. Schil en snijd de pompoen in stukken. En voeg bij de kippedijen.
  8. Bak het geheel al omroerend.
  9. Giet er na ongeveer 5 minuten de bouillon bij. Doe water in de pot en giet die hoeveelheid er ook bij.
  10. Breng aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.
  11. Doe de tomaten er in zijn geheel bij.
  12. Zet dan de hittebron op een lagere stand. Ik heb gekozen voor stand 2 op mijn inductieplaat.
  13. Stel de tijd op 60 minuten. En laat pruttelen met de deksel op de pan.
  14. Voeg na die tijd de rijst toe.
  15. Doorroeren en zet de timer op 20 minuten.
  16. De rijst is dan goed gaar en zacht. Proef eventueel voor je gaat eten.
  17. *Is er nog teveel vocht in de pan, laat dan nog wat pruttelen tot het meeste vocht weg is.
  18. En dan... Aan tafel. 
Er wordt een qr-code weergegeven op een pagina met de tekst wie is de auteur van elisabethsmagazine

In oktober al aan de winterkost of herft-eten? Vertel het mij.

Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.


Deel dit recept met wie je maar wil. Zij gaan dit zeker waarderen.

Een bedankkaartje met een qr-code voor tikkic

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon
Share by: