Op de sociale media zie ik al veel foto's van erwtensoep of zuurkoolstamppot. Eigenlijk al vanaf het begin van de herfst. Dan denk ik altijd - wat ga je eten in de winter? Dan vind ik het echt tijd voor de wat zwaardere kost. Nu vind ik het nog het seizoen van de pompoen. En ja, ik ken ze ook die mensen die erwtensoep lekker vinden met 20 graden of hoger. Dat is allemaal zeer persoonlijk. Ik ben een echt seizoensmens. Daarom nu nog die pompoen.
Tomaten frito is genoegzaam bekend. Het is zelfs te koop in een pakje van Heinz, ook in de bio versie. Maar ik maak diverse frito's zonder de toevoeging tomaat. Je kan het ook kruidenpasta noemen. Maar daar wordt ook weer wat anders mee bedoeld. Dus laat ik het maar kruiden-frito noemen. Dat dekt de lading beter. Hoe ik dat maak staat te lezen in de 'zo bereid je het'.
Sinds we hier in ons nieuwe huis wonen is de slowcooker nog niet uit de kast gekomen. In ons vorige huis kookte we op gas. En zoals iedereen weet is dat hardstikke duur en ongezond. Dat laatste is niet nieuw, niet voor niets werd al vanaf het begin verteld om een raampje open te zetten tijdens het koken op gas. Maar dit terzijde. Stoven doe ik nu op de inductiekookplaat. Er kleeft één nadeel aan. Wanneer je stooft met een slowcooker kan je weggaan. Dat gaat niet met de inductiekookplaat. Anders gezegd, het is niet aan te raden. Nou heb ik daar geen problemen mee. We zijn vaker thuis dan hort op.
Gebruik voor dit recept echt kippendijen. Kippendij is kipkarbonade zonder bot. Kippedij is dus het wat vettere stuk van de kip. En daarom stooft het zo lekker. Kipfilet zal echt te droog worden.
Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf. Daarom voel ik mij vrij om een merk te noemen die ikzelf graag gebruik.
Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Nu vind ik het nog het seizoen van de pompoen
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!