Dit is ook een lekker toetje. Of zeg jij dessert? Ik zeg het allebei. Maar als ik dit eet dan zeg ik niets. Dan geniet ik alleen maar. Geniet lekker mee joh.
Ik had stoofperen bereid met cranberry's. Fles port erbij en wat suiker. Ja, suiker. Ik doe daar niet zo moeilijk over. Alles kan, zolang je maar goed doseert. Daarbij, cranberry's zijn zo zuur, die hebben echt suiker nodig. In de pan nog een pijpje kaneel en pruttelen maar.
Deze keer heb ik het steeltje eraf gehaald en met een steker om boterballetjes te maken heb ik een deel van onderkant verwijdert. De peren heb ik niet doormidden gesneden, maar heel gelaten.
De vloeistof met peren heb ik aan de kook gebracht. Zo'n 20 minuten zachtjes laten pruttelen en daarna de pan in de hooimadam gezet.
Van twee kilo houd ik altijd over. De eerste keer hebben we stoofpeertjes gegeten met stoofvlees. Wat te doen met het restant?
Ineens dacht hoe lekker zou het zijn om het met rijstpudding te eten. Gewoon ouderwetse rijstpudding. Niet met volle melk maar met ongezoete sojamelk. Zo vaak eten wij geen toetjes. Dus ik op zoek naar puddingvormen in mijn voorraadkamer. Zo gevonden.
Rijstpudding gemaakt, vormen omgespoeld met koud water, zodat de pudding makkelijk kon lossen. Dat moment van lossen is altijd een beetje spannend. Want het kan zijn dat de pudding blijft plakken aan de vorm. Maar zoals de foto hieronder toont, het is gelukt. Een half speculaasje erover verkruimeld voor de crunch.
Het was al met al een lekker toetje.
De hooimadam is een moderne hooikist. Kost geen energie. Op de foto hiernaast zie je mijn moderne hooikist, de hooimadam. Deze gebruik ik voor stoofpotten, soepen en stoofperen.
De eerste keer hebben we stoofpeertjes gegeten met stoofvlees. Wat te doen met het restant?
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Ga terug naar home via onderstaande link
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.