Pasteitjes met oesterzwammenragout

12-10-2024

Pasteitjes met oesterzwammenragout

Dit recept stond eerst op een andere site. Nu op mijn website. Oorspronkelijke datum is: 14 december 2015


Geen blik

Iedereen kent die blikken ragout natuurlijk. En misschien heb je het ook weleens gegeten. De vraag is - vond je het lekker? De kans is groot dat je met het ging wel antwoord. Dat is nou net wat het is, het is een het ging wel product. Vaak is het melig en zout. En moet je zoeken naar oesterzwammen. Het is ook ultrabewerkt eten. Het heeft nog maar weinig met echt eten te maken. Ultrabewerkt eten maakt je ziek.


Zelf maken

Heb je daar weleens aan gedacht? Aan zelf maken. Dacht ik al. Je denkt dat het lastig is. En dat is het helemaal niet. Binnen no time staan ze op tafel. Het gaat hier over de ragout zelf maken. De pastei bakjes maak ik niet zelf. Dat kan ook makkelijk met bladerdeeg. Wil je het niet in zo'n bladerdeegbakje. Kies dan voor zilvervliesrijst. Of in een hard broodje waar je eerst het brood uitgehaald heb.

 

Vleesloos

Dit gerecht maak je met verse ingrediënten. Met verse oesterzwammen. Met echte roomboter en tarwebloem. Met producten die geen industriële bewerking hebben ondergaan.


ELA

De kunst van koken is grotendeels ook, laat je niet afleiden. Zelf heb ik het geluid van whatsapp en de socials uitgeschakeld. Inderdaad, ik heb geen last van FOMO. Eerder heb ik last van ELA wanneer ik aan het koken ben! ELA - ???. Oké ik leg uit wat het is. ELA staat voor Eten Laten Aanbranden. Dat is toch zonde. Dus geen FOMO tijdens het eten, maar ELA. 


Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf. Daarom voel ik mij vrij om een merk te noemen die ikzelf graag gebruik.


Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.


Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

 Eerder heb ik last van ELA wanneer ik aan het koken ben!

Recept staat onder deze foto.

Twee pasteitjes gevuld met oesterzwamragout staan op een grijs bord op een tafel.

Wat heb je nodig?

 



  • 1 eetlepel olie
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode zoete puntpaprika
  • 300 gram oesterzwammen
  • snufje zout
  • 1 eetlepel verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 25 gram (gezouten) boter (geen margarine gebruiken in je roux dan krijg je klontjes)
  • 25 gram tarwebloem
  • 250 milliliter kookroom
  • 50 gram vers=zelf geraspte Parmezaanse kaas
  • verse gemalen witte peper
  • 2 bladerdeegpasteibakjes






















 

Zo bereid je het!



  1. Verwarm de olie. Pel en snipper het sjalotje en doe in de pan bij de olie.
  2. Pel het teentje knoflook, snijd klein en doe bij de sjalotje in de pan. Temper de hittebron en laat rustig glazig bakken.
  3. Was de paprika en droog hem. Halveren en verwijder de zaad- en zaadlijsten. Snijd in stukjes en voeg toe aan het sjalotje in de pan. Laat rustig bakken.
  4. Veeg de oesterzwammen schoon en scheur in repen. Laat ze meebakken in dezelfde pan als de paprika.
  5. Voeg het zout toe en laat de oesterzwammen op getemperde hittebron bruin en gaarbakken.
  6. De tijm kan je ook gelijk in de pan doen.
  7. Laat in een andere pan de boter smelten zonder bruin te laten worden.
  8. Zeef de tarwebloem boven de gesmolten boter en blijf roeren.
  9. Wanneer de boter en bloem een bal hebben gevormd schenk dan de room erbij.
  10. Eventueel nog wat bouillon wanneer de bechamelsaus te dik wordt naar jou zin.
  11. Wanneer de saus een mooie gladde massa is doe dan de geraspte kaas erbij en maal de peper erover.
  12. Verwarm de pasteibakjes 5 minuten in een matig warme oven.
  13. Schep de oesterzwammen in de saus. Laat nog even doorwarmen.
  14. Warm de ragoutbakjes op volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  15. Schep daar de ragout in.
  16. En dan...Aan tafel!!  
Er wordt een qr-code weergegeven op een pagina met de tekst wie is de auteur van elisabethsmagazine

Ragout uit blik of vers gemaakt?

Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.


Deel dit recept met wie je maar wil. Zij gaan dit zeker waarderen.

Een bedankkaartje met een qr-code voor tikkic

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon
Share by: