Dit recept stond eerst op een andere site. Nu op mijn website. Oorspronkelijke datum is: 14 december 2015
Iedereen kent die blikken ragout natuurlijk. En misschien heb je het ook weleens gegeten. De vraag is - vond je het lekker? De kans is groot dat je met het ging wel antwoord. Dat is nou net wat het is, het is een het ging wel product. Vaak is het melig en zout. En moet je zoeken naar oesterzwammen. Het is ook ultrabewerkt eten. Het heeft nog maar weinig met echt eten te maken. Ultrabewerkt eten maakt je ziek.
Heb je daar weleens aan gedacht? Aan zelf maken. Dacht ik al. Je denkt dat het lastig is. En dat is het helemaal niet. Binnen no time staan ze op tafel. Het gaat hier over de ragout zelf maken. De pastei bakjes maak ik niet zelf. Dat kan ook makkelijk met bladerdeeg. Wil je het niet in zo'n bladerdeegbakje. Kies dan voor zilvervliesrijst. Of in een hard broodje waar je eerst het brood uitgehaald heb.
Dit gerecht maak je met verse ingrediënten. Met verse oesterzwammen. Met echte roomboter en tarwebloem. Met producten die geen industriële bewerking hebben ondergaan.
De kunst van koken is grotendeels ook, laat je niet afleiden. Zelf heb ik het geluid van whatsapp en de socials uitgeschakeld. Inderdaad, ik heb geen last van FOMO. Eerder heb ik last van ELA wanneer ik aan het koken ben! ELA - ???. Oké ik leg uit wat het is. ELA staat voor Eten Laten Aanbranden. Dat is toch zonde. Dus geen FOMO tijdens het eten, maar ELA.
Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf. Daarom voel ik mij vrij om een merk te noemen die ikzelf graag gebruik.
Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Eerder heb ik last van ELA wanneer ik aan het koken ben!
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!