Natuurlijk heb ik de grote hit gezien van Tiktok, de gevouwen tortilla. Ik vind het echt heel slim van diegene die dit heb verzonnen. Oprollen is handig, maar vaak toch een ding. Dus ik dacht, als het met een tortilla kan. Lukt dat ook met een piadina.
Onderlaatst ging ik naar de Albert Heijn en zag de biologische Piadina's. Dat kwam goed uit dacht ik. Dus hup in het karretje. Ook een pot met gele, gegrilde paprika's. Die zijn zo lekker. Direct wist ik dat ik dit ging maken.
Ja zeg ik. Vaak is het niet zo dat ik direct weet wat ik ermee ga maken. Maar in dit geval wel. De ham moest ik kopen en de tomatensofrito ook.
Het was geslaagd en erg lekker. Toch weer eens wat anders dan een diepvriespizza of een boterham met kaas. Of een tosti voor mij part. Dit houd het midden tussen een pizza of een tosti. Pizza-piadina-tosti misschien? Hoe zou jij dit noemen. Vertel me dat op facebook.
Op deze foto zie je de verpakking. In deze verpakking zitten er vier. In die van de lidl vaak drie. Dan is vier in mijn geval handiger.
Ik heb de tomatensofrito erop gesmeerd en daarover wat gedroogde Italiaanse kruiden gesprenkelt.
De gele, gegrilde paprika uit pot was de volgende stap.
De grote plak ham heb ik verdeeld in twee stukken.
Op de ham heb ik pecorino kaas gedaan. Wil je meer kaas, doe er dan ook meer op.
De piadina had ik ingesneden. Ongeveer op de helft van onder af, tot ongeveer op de helft van het midden. Links heb ik de onderste helft naar boven gevouwen.
Vanaf links naar rechts vouwen.
En nog één keer vouwen. Van boven naar beneden. Zo krijg je een drie dubbel gevouwen piadina.
Om en om, zodat er een mooi ruitpatroon verschijnt de paidina's grillen. Wanneer de pan heet genoeg is, kan het snel gaan. Erbij blijven dus.
En zo zag het eruit op het bord. De gesmolten kaas zit nog verstopt. Maar dat is juist de lekkere verrassing.
Dit houd het midden tussen een pizza of een tosti.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Ga terug naar home via onderstaande link
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.