200+ lekkere recepten voor twee
Hier vind je een compleet overzicht van al mijn recepten die op deze website staan. Maak je keuze en klik op de knop voor het recept. Laat je verrassen. Je hoeft je niet langer af te vragen: wat eten we vandaag? #watetenwevandaag Dat heb ik voor je opgelost.
99,99% van mijn recepten zijn smakelijke gerechten voor twee personen.
Waarom voor twee personen?
Het antwoord is eenvoudig. De meeste recepten zijn voor vier personen. Een recept halveren lijkt misschien simpel, maar als je kijkt naar het gebruik van kruiden en/of specerijen, kan het al snel moeilijk worden. Je kunt gauw te veel of te weinig gebruiken. Daarom zijn er heerlijke recepten voor twee. Zo komt er nooit meer voedsel in de prullenbak. Bovendien is het ook nog eens budgetvriendelijk.
Thema-dagen kalender
Op deze pagina vind je ook een link naar een themadagenkalender. Ideaal wanneer je op zoek bent naar jouw favoriete eet-thema-dag. Bookmark deze kalender met thema's.
Dit zijn mijn laatste gepubliceerde recepten. Wil je meer recepten? Scroll dan lekker verder op deze pagina.
In dit E-zin staan 40+ lekkere recepten voor twee zonder vlees.
Alle recepten met brood op één overzichtspagina.
Al mijn recepten met gehakt verzameld op één pagina. Handig voor woensdag gehaktdag.
Hartige taarten of een plaattaart. Een pizza kan ook. Er is genoeg uit te kiezen.
Alle koolhydraatarme gerechten uit mijn keuken op één pagina. Bookmark die pagina.
De oven is je beste vriend in de keuken. Even snel een gratineerlaagje of soep maken. Ja, dat laatste kan ook in de oven. Klik op de button.
Peulvruchten op veel manieren.
Een overzichtspagina met recepten met prei in de hoofdrol of bijrol.
Alle recepten die ik heb bereid in de multicooker gtg Russell Hobbs
Iedere maand heeft speciale themadagen. Daarom deze speciale thema dagen kalender.
Al mijn recepten met witlof op één overzichtspagina.
Een oud recept in een modern jasje. Lekker recept voor twee. Simpel en smaakvol ook. Aardappel anders met kaas.
Een heerlijke en simpele salade met vis. Om van te genieten op lange loze zomerdagen in de tuin.
Geen kuiltje met jus. Maar een vetarme oplossing. Hoe dan? Klik op de button en je leest mijn oplossing. Dit is echt een recept bomvol groente ook nog.
Aspergestijd en op hoeveel manieren kan je het witte goud eten? Ik heb al aardig wat recepten met asperges op mijn website staan. Het antwoord is dus op veel manieren.
Asperges met ham en kaas. Je mist het ei niet. Dit was echt een heerlijke combi. Lekker om te delen.
Zeekraal uit Zeeland. Hoe lekker is dat. Wij vonden het een puike combinatie met de zalm. En pasta - en asperges.
Ik geef toe - het is niet per se een snel klaar recept. Maar het is wel een superlekker recpt. Bomvol groenten. Op de pagina staat nog een leuke anekdote te lezen. Ook zeer de moeite waard.
Baba ganoush is een bekend gerecht. Ik maakte het bijna hetzelfde. Niet helemaal want ik voegde nog wat extra's toe. Hierdoor werd het romiger en zachter van smaak.
Met minder boter toch een smeuïge kruidenboter. Dat kan omdat je er avocado door doet. Lekker makkelijk meer plantaardig eten.
Een heerlijke maaltijd met een kleine avocado en tonijn uit blik. Deze maaltijd werd compleet dankzij de rijke salade
Avocadosoep is zonder overdrijving echt heerlijk. Een complete maaltijd in een kom.
Dit gerecht is een snel klaar Aziatisch gerecht. Tikkie westers gemaakt maar dat kan de pret niet drukken. Het is lekker en daar gaat het om.
Heerlijke bami. Niet gewokt maar lekker slow.
Bietjes zijn gezond. Zo eet je ze vast vaker. Ik deed mee met de foodblogswap. Dankzij foodblogger Culi-Sandra, waar ik aan was gekoppeld voor de foodblogswap, haalde ik een oude recept met gekleurde bietjes van stal.
Lekker zelf gemaakt.
In dit recept vertel ik hoe ik mijn couscous bereid. En waarom bietjes, feta en couscous een heerlijke combinatie is.
Een heerlijk 1-persoon-bladerdeeghapje. Ik had Italiaanse kruidenkaas. Maar het kan ook heel goed met fenegriekkaas.
Dit is echt een zo'n lekker en simpel tussendoortje. Ook lekker op een borrelplank natuurlijk.
Kijk een airfryer is niet alleen om frietjes of patat in te bakken. Lekker zo af en toe. Maar dat was deze frittata ook. Ook zo handig met een restant bloemkool. En het is nog koolhydraatarm ook.
Bloemkool is niet saai. Neem nou dit recept. Zo eet je toch bloemkool op een andere manier.
En dan heb je gekookte bloemkool over. Weggooien? Nee joh niet doen. Maak er een lekkere salade mee. Zonder vlees, maar met kaantjes van halloumi.
Sinds kort heb ik toch een lekkere manier gevonden om een AGV-tje = Aardappelen, Groente en Vlees, op smaak te brengen. De ovenbereiding van groenten laat ik even voor wat het is.
Soep van bloemkool is echt lekker. Voorwaarde - je moet van bloemkool houden natuurlijk. Probeer het maar eens. Het is echt lekker.
Een E-zine met linken naar recepten met bloemkool in de hoofdrol. Natuurlijk heb ik nog meer recepten met bloemkool. Kom daarom regelmatig langs op mijn website.
Een gezonde lunch of een onderdeel van je Smorrebrod tafel. Waar je voor kiest. Het is gewoon simpel en smaakvol.
Bresaola samen met Stilton kaas en puntpaprika die ik eerst heb geroosterd in de airfryer. Een puike en lekkere combinatie.
Bresaola met tonijnmayonaise. Een heerlijke variant op de welbekende vitello tonnata. Dit is mijn eigen versie. Het is snel klaar en krijg je gasten, steel je toch gewoon de show met deze frisgroene schotel. Maak er 1 persoonsbordjes van of doe net als ik. Ik heb er een shared plate voor twee van gemaakt.
Snel klaar met groente , pasta en kaas. Dit is nou echt een recept voor als je geen zin of puf meer hebt om te koken. Altijd nog gezonder dan take-away. Met tuintip overigens.
Deze salade zit vol met groente. Hartstikke gezond. En koolhydraatarm ook nog eens. Een salade om je vork in te zetten. Ook makkelijk mee te nemen naar je werk.
Dit wordt je nieuwe: hier heb ik zin broodje.
Halloumi is een grillkaas. De enige echte komt van Cyprus. Deze kaas is gemaakt van koe- en geitenmelk. Best wel wat zoutig. En daar paste deze tomatensalade heerlijk bij.
Het gehakt heb ik op het fornuis bereid. Maar kan evengoed in de Airfryer. Kies wel voor goed gehakt. Biologisch of van een hele goede slager. Persoonlijk zou ik niet gaan voor mager rundergehakt. Daar zit weer iets in toegevoegd. Check de verpakking!
Pricewinning recept. Het heeft de top drie gehaald van het Iers Beef genootschap. Dat haal je niet zomaar denk ik dan maar. Afijn, broodje warm vlees - altijd lekker.
Varieer met vers belegde broodjes. Natuurlijk kan je kiezen voor gerookte zalm, maar verse zalm zelf bakken is eigenlijk net iets lekkerder.
Bruschetta, is echt lekker. Gewoon als broodje bij een kop soep. Of als lunch. Het is basic,simpel en smaakvol. Echt een verwenbroodje of smulbroodje.
Ik vertel meer over de voordelen van bulgur. En het recept is uiteraard, simpel en smaakvol.
Lekker hoor. Zelf gehaktsaus maken. Dat gehaktsausje doe je in een bloemtortilla. Dan rol je de burrito op. Smeer wat tomatenketchup aan de bovenkant en daarop strooi je gerapste kaas. Dat blijft lekker plakken in de Airfryer en gaat niet vliegen.
Butterchicken is een bekend gerecht. Ik maakte het met een vleesvervanger. Ik heb gekozen voor quorn. Het was een succes.
Wat denk jij - lekker of niet? Chili con Carne is toch altijd lekker. Trouwens hoe langer je het laat sudderen, des te lekkerder het wordt.
Een heerlijk dessert. Makkelijk te maken bovenal.
Ken jij die overlekkere clubsandwich? Vast wel. Daar maakte ik een tosti van. En lekker dat die was. Echt een aanrader. Zo gooi jij nooit meer je oude brood weg.
Paarse spitskool is niet per se een nieuwkomer op de markt. Je kan het al een aantal jaren kopen. Doe dat vooral. Want groenten met kleur geeft variatie en andere voedingsstoffen.
En dan heb ik twee van die apparaten, dan zal ik ze gebruiken ook. Als de één klaar is, gaat de andere zijn werk doen.
Een heerlijke snack voor tussendoor of bij een kop soep. Maar ook gewoon als je lekkere trek heb. Simpel, smaakvol én gezond.
Dit is eigenlijk een testrecept. De foto is niet zo perfect. Maar de smaak van de kaas was heel verrassend. Hoe verrassend? Dat lees je wanneer je op de knop klikt.
Een heerlijke Kha-schotel
Koolhydraatarme carbonara. Geen pasta gebruikt maar courgetti. Het was echt lekker.
Nog zo'n lekker recept met courgette. Hier heb ik ook courgetti van gemaakt. De zoete aardappel en geitenkaas was zo lekker. Een prima combinatie al met al.
Welke croque de madam is behoeft toch geen uitleg hoop ik. Maak het met oud brood. Ik weet zeker dat je het vaker gaat maken.
Simpel, smaakvol en budget.
No waste recept
Naar school, naar kantoor of meenemen voor de picknick. Daar zijn deze muffins ideaal voor. Koud eetbaar of kamertemperatuur. Lekker dit gezonde tussendoortje.
Verborgen groente. Weer eens wat anders dan vergeten groenten. Over hoe je bloemkool kan verbergen in een gerecht. Zo lekker dit.
Een vegan versie van deze lekkernij. De naam speck heb ik zelf niet gekozen. Die stond al op de verpakking.
Dit is gewoon een complete maaltjd. Met verse groenten. Wanneer dit uit de oven komt is het genieten voor twee. Misschien met een glaasje witte wijn erbij? Waarom niet?! Geniet!
Deze frittata is mijn versie van een recept van een mede-foodblogger, Paulien. Ik maakte mijn versie van haar recept. Klik op de zwarte button. Dan lees je meer haar versie en het recept van de mijne. Het was een geslaagde swap.
Galette is een hartige of zoete taart die er niet netjes hoeft te zijn. Zeker de randen niet. Deeg bestrijken en vullen, randen rustiek omvouwen en bakken maar.
Een garnalencocktail is lekker. Ik maakte er een heerlijke salade van. Een heerlijke koolhydraatarme salade
Waan je in Spaanse sferen op een zomerse dag in je eigen achtertuin. De gazpacho helpt je op weg.
Oud brood gebruiken vind ik niet moeilijk. Niet dat ik vaak oud brood heb. Ik vries brood direct in. En gebruik alle sneetjes. Heb jij vaak oud brood over? No waste tip
Witlof kan je op 1000+1 manieren bereiden. Dit is er één van. En zo lekker ook weer. De feta erbij maakte het helemaal af.
Feta is een heerlijke kaassoort. Deze kaas kan je bakken. En dat is me een partij lekker. De combinatie met de kikkererwten, bloemkool en puntpaprika was een goede.
Heerlijke gehaktballetjes met Spaanse tomatensaus.
Een foodblog event recept
Gehaktballetjes lekker sappig bakken. Is een koud kunstje voor de airfryer. Met dit recept zet jij ook sappige balletjes op tafel
Waarom zou je het doen? Omdat warme gekookte eieren lekkerder zijn dan ijskoude. Dus ik heb het voor je uitgevogeld hoe jij dat het makkelijkst kan doen.
Een lekker lunchgerecht. Piadina is een Italiaanse broodvervanger. Je kan ze ook gebruiken als pizzabodem overigens.
Soms koop ik een product en test het uit. En soms schrijf ik er iets over. Deze keer grillgroente van de Lidl
Ik onderzoek soms producten. Lees de verpakkingen en denk dan vaak. Waarom zou je dit kopen? Laat het. Koop een goed stuk kaas en rasp het lekker zelf. Wist je dat er een kaasschaaf bestaat waar jij makkelijk je kaas mee kan raspen?
Een Hollands seizoensproduct. Gewoon in mijn favoriete supermarkt. Maar vast ook te koop in jouw favoriete supermarkt. Met dit recept kom je ook van je oude brood af.
Prei stoven is lekker. De smaak wordt daar zoetig van. Erbij deed ik linzen. Ham en geitenkaas maakte het compleet.
Soms lees je iets in magazines of boeken waarvan je denkt, wat is dat? Ik leg uit wat gremolata is en waar je samen mee kan eten.
Een heerlijk lunchgerecht of brunchgerecht. Maar ook bij de borrel. Snel gemaakt ook.
Ik had heerlijke pasta gekocht in de Jumbo. Was een beetje duurder dan anders, maar dat mag.
Aspergetijd en dan zal ik ze eten ook. De witte zijn maar tijdelijk te koop. De groene variant wat langer. En die is ook erg lekker. Ze komen meestal uit Italië.
Meneer en ik zijn dol op pasta. En de pasta maakte deze maaltijd helemaal af. Het was echt genieten. Lekker met de verse salie en blauwe kaas.
Groene asperges zijn erg lekker. In combinatie met gerookte paling, verse geitenkaas en schelpenpasta was het helemaal zalig. Voor herhaling vatbaar. Het was simpel en smaakvol.
Groene asperges zijn ook erg lekker. Ik maakte er een hartige taart mee. Met ham en ei erin. Een complete maaltijd dus. De ham hoeft niet per se. Je mag het weglaten.
Groene kool en savooiekool. Twee namen voor dezelfde groente. Allebei dezelfde groente. Twee benamingen voor één groente kan verwarrend zijn. Hoe je het ook noemt, ik maakte er een stamppot van met gerookte kaas.
Groene salade met warme geitenkaas. Een heerlijke combinatie. Met of zonder brood, allebei erg lekker. Met zo'n salade krijg je zin in het voorjaar! Ik wel, jij ook?
Oorspronkelijk staat dit recept in een oud kookboekje van mijn moeder. Zij gebruikte dit boekje op de huishoudschool. Omdat havermout helemaal hip is. Dacht ik dit recept moet op mijn site. Het is goedkoop, snel, simpel en smaakvol.
Een hartige taart is lekker. Ik maak ze graag en manlief vind ze ook lekker. Deze keer heb ik ander kant-en-klaar deeg gebruikt. Uit de vriezer. Handig voor met zijn tweetjes.
Deze hartige taart is niet alleen gemaakt met tomaten. Er zit een deel van een groente in verwerkt die vaak wordt weggegooid. Niet doen. Die kan je mooi verwerken of verstoppen.
Zuinig zijn is broodnodig in deze tijd. Eigenlijk altijd vind ik. Wanneer iets nog te eten is, dan gooi je dat toch niet weg. Deze hartige taart is no waste.
Dag van de aarde vandaag. Deze dag bestaat al sinds 1970. Hij staat in het teken van milieubescherming. Graag draag ik op kleine schaal mijn steentje bij met de verspilmenietjes asperges.
Hasselback aardappelen. Wij vinden ze lekker. Het staat toch ook gewoon leuk op tafel. En heb je eters, maak je hier goede sier mee hoor. Weer eens wat anders dan patat frites.
Rösti kan je kopen. Makkelijk om in huis huis te hebben. Maar maak het eens zelf. Ja, saai eigenlijk. Dit roep ik bijna bij alle recepten. Maar geloof me - het is de moeite van het maken waard.
Een bord vol met lekkers. Het vlees heb ik zelf bereid en de aardappelen waren nieuwe oogst. Toch net wat lekkerder allemaal.
Wereldse maaltijd, maar niet uit een doos.
Agar agar heb ik voor deze jelly gebruikt. Je kan ook gelatine gebruiken natuurlijk. Agar agar wordt gemaakt van zeewier. Plantaardig dus. Een lekker dessert of toetje.
Jus maken zonder pakje.
Natuurlijk kan je vis goed bereiden in de Airfryer. Je hebt er bijna geen omkijken naar. Op deze manier eet je vaker vis.
Soms kook ik een product om uit te proberen. Zonder testen weet ik ook niet of het lekker is. Over de lekker veggie kibbeling heb ik een review geschreven.
Geen pindasaus maar wel met pinda's. soms is pindasaus gewoon teveel. Ik kies liever voor meer groenten. Beter voor mijn gezondheid.
Ik zag kouseband in de Lidl. Het kwam van ver, maar wilde het gewoon proberen. Dit ga ik vast vaker eten. Want het is echt lekker. Lees maar via de link.
Take it slow en het wordt lekkerder.
In de Lidl verkopen ze Kipster eieren. En zoals je weet, leggen alleen hennen eieren. Het vlees van de haantjes, die mogen opgroeien maken ze andere producten. Deze grillworst is zo lekker.
Weekmenu in een ander jasje.
De lasagnebladeren van deeg kan je makkelijk vervangen door groenten. Ik koos voor kool. Het was geslaagd.
Lekker veggie gyros van de Jumbo uitgetest. Lees via de link of het ons is bevallen. Met recept van mijn eigengemaakt tzatziki. Die wil jij gaan maken.
Kan je gehakt vervangen voor vegetarisch gehakt om balletjes van te maken. Mij is het gelukt. Wij vonden het een prima alternatief.
Macaroni uit de Romertopf
Dit is ook een manier van slowcooking. Wel zo makkelijk. Maar kan ook in de slowcooker natuurlijk. Alleen dan heb je geen gratineerlaag.
Matzes worden vaak gekocht in de paastijd. Toevallig had manlief ze al eerder gekocht. Ik bedacht daar natuurlijk iets lekkers mee. Manlief vond het heerlijk.
Een heerlijke koolhydraatarme schotel. Het is een schotel die je in Griekenland kan eten. Probeer het maar eens. Je weet niet wat je proeft zo lekker.
Om meer groenten te eten kan je ze vullen met gehakt of kaas. Dit smaakte zo lekker. Daarnaast staat het ook gezellig op tafel al die kleuren. Kleur doet eten.
En dan heb je nasi over. Geen probleem, de dag erop is het nog lekkerder. Ik maakte er een taart mee die ik bakte in de Philips Airfryer XXL. Een vondst vond manlief het.
Dit is mijn eerste weekmenu voor de nationale week zonder vlees. Doe gewoon een keer mee. Met deze recepten kost het geen moeite.
Een heerlijk gerecht. Maar ook een bekentenis. Hemel wat ben ik van mijn geloof gevallen. Tijdelijk weliswaar. Lees maar via de link.
Een dag geen vlees eten is een makkie met oesterzwammen. Deze vega shoarma was zeer smaakvol.
Eet het als lunch of als avondmaaltijd. Het is een complete maaltijd zonder vlees. Maar wel boordevol groente. Dit vult en voed.
En nog een omelet. Deze keer met peulvruchten. Ook dit is een complete maaltijd zonder vlees. Snel, simpel en smaakvol.
Het omelet is gevuld met spinazie en de kikkererwten zijn apart op smaak gebracht. Wederom een complete maaltijd.
De pruim met de naam - Reine Claude geeft voor mij het einde van de zomer aan. Ik had ze gekocht maar ze moesten eigenlijk op. Dus ik maakte een een per ongeluk recept die goed uitpakte.
Dit is een volwaardig ontbijt. Het bevat voldoende fruit voor de hele dag. Je kan het maar vast gegeten hebben. Na dit ontbijt heb ik voldoende brandstof om het uit te houden tot de lunch.
Een heerlijke aardappelsalade van een bekende streekaardappel uit eigen land.
Gooi je oude brood niet weg. En voer het ook niet aan de eendjes. Die beestjes worden daar ziek van. Gebruik het oude brood om tosti van te maken. Of als bodem voor een quiche.
Het vlees heb ik gekruid met 5 spices. Dat is een heerlijk mengeling om een Aziatische twist aan je gerechten te geven. Lekker met paksoi. Dat vind ik nou echt een groente om met mie of rijst te eten.
Heb je oud brood wat uitgedroogd is. Geen probleem. Dat is juist goed. Dat uitgedroogd brood kan je lekker op smaak brengen juist. Waardoor deze salade nog lekkerder is/wordt.
Een complete salade met snijbonen. Maar ook met feta en een heerlijke specerijenmelange. Ik ga niet alles verklappen. Klik gewoon op de link.
Dit vind ik dus een ideale manier van ijsmaken zonder ijsmachine. Ik heb het vorig jaar twee keer gemaakt. Het is appeltje - eitje.
O ja, extra lekker gemaakt met Liquor 43. En die kersen maakten het helemaal top. Parfait is een makkelijke manier van ijsmaken. Probeer het maar eens.
Nog een product wat ik heb uitgeprobeerd. Ik koop deze producten zelf. Als kleine blogger ben je voor bedrijven vaak niet interessant. Het publiek wat ik bereik is te klein. Maakt niet uit.
Een heerlijke combinatie van hefst/winterfruit
Lekker, pindakaas door het gehakt mengen. Het geeft een extra smaak aan het gehakt. Zo wil je vaker een balletje prikken.
Pizza focaccia. Man en ik hadden zin in pizza. Horeca was dicht dus ik moest een list verzinnen. Kant-en-klare producten of pakjes gebruik ik liever niet.
Nou als je dol bent op gesmolten kaas zit je gebeiteld. Dit was me toch een partij lekker kazig. De kaas droop haast van het bord. Het groen wat je zit is de spinazie. Deze ga je vast maken op een regenachtige dag.
Pizza met groenten. Vaak is groenten het ondergeschoven kindje. Niet in deze pizzarol of Stromboli. Hier zit gewoon een hele gele courgette in verwerkt. Zeer de moeite waard van het maken.
Het was een test of wij dit product lekker zouden vinden. Je kan van mij aannemen, dat wanneer je het op deze website kan vinden, het in de smaak viel. Test geslaagd.
Lekkere soep voor een gure herfstdag.
Pompoenstoofschotel met kippendij Write a description for this list item and include information that will interest site visitors. For example, you may want to describe a team member's experience, what makes a product special, or a unique service that you offer.
Klik hier voor het recept en videoPortobello's zijn grote champignons die je heerlijk kan bakken. Ze blijven hun bite behouden. Ik maakte er nog een lekkere salade bij. Budget en nowaste.
Dit is lekker. Maak het op een zomerse dag of op een regenachtige dag. Wanneer je het eet, je waant je een klein beetje in Portugal op een terrasje. Kluiven mag.
Prei is niet alleen lekker in de soep. Je kan er heerlijke ovenschotels mee bereiden. Laat het langzaam garen en de smaak wordt zoeter.
Herst-soep
Dit is een te gek en lekker recept als tussendoortje of eet het als lunch. Brood erbij kan, maar hoeft natuurlijk niet.
Een lekkere vegetarische curry met heel veel groenten. Maak het zo pittig als jij wilt. Zelf eten wij niet pittig.
Quorn kan je marineren zoals jij het lekker vind. Ik maakte er deze keer shoarma mee. Lekker met frites en huisgemaakte salade.
Een andere manier van fruit op tafel. Dit is een wafel met rabarber. Om te binden gebruikte ik agar-agar. Een plantaardig bindmiddel wat gemaakt is uit zeewier.
Een puik recept om eens lekker veel groente te eten. Combineer het met gebakken halloumi of feta. Maar vers gebakken vis of vlees kan ook.
Natuurlijk kan je rösti kopen in de winkel. Maar zelf maken is eigenlijk lekkerder. Met dit recept maak ik het je makkelijk. Heb je over, wat ik me niet kan voorstellen. Kan je ze altijd invriezen.
Voor de wintersporters onder ons is dit een bekende. In Oostenrijk en Zwitserland wordt dit vaak gegeten. Vroeger als ontbijt. Of dat nu ook nog zo? Geen idee. Wij vinden het lekker. En zelf gemaakt nog lekkerder natuurlijk.
Maak eens rösti van zoete aardappel. Op deze manier eet je extra groenten. Ja inderdaad, zoete aardappel is groente. Fijn om te weten toch?!
Dit is Rösti 3.0. Die kaas ertussen maakte het helemaal af. Wie wil dit niet? Juist iedere kaasliefhebber. Het recept is super makkelijk.
Een salade als lunch of als bijgerecht. Eet het zonder brood en je hebt een koolhydraatarme maaltijd. Als tussendoortje of als lunch.
Een recept wat zijn oorsprong heeft in het Midden-Oosten. Het ene land maakt het pittiger dan de andere. Er zit geen vlees in, wel ei. Vaak wordt het gegeten bij het ontbijt. Ik eet het als avondmaaltijd.
En dan zie je op de markt meiknol. Daar heb ik een heerlijke salade mee gemaakt. Met feta en sinaasappel. Heerlijk was het.
Short story over het onstaan van de slavink. Maar natuurlijk ook een recept met mijn versie. Zelf maken is net zo makkelijk.
Krijg je gasten, kan je dit snel op tafel zetten. Dit is een verrassender dan een broodje kaas. Alhoewel dat ook lekker is en past ook prima op je broodtafel.
Smossen is knoeien maar dan op Belgisch. In België koop je smoskes. Dat is een lief woord voor een lekker broodje belegd met lekkers. Vaak is het ham en kaas. Ik belegde het met ei en tomaat.
Afgelopen week had ik een restje spaghetti over. Het zal bomvol met groenten. Geen vlees wel kaas en crème fraîche. De kaas was gorgonzola. Wij houden hiervan.
Spaghetti altijd lekker. Dit was met huisgemaakte gehaktballetjes. Inclusief mini-speelfilm over een heel eigenwijs balletje.
De ene dag spaghetti en de andere dag een taart. Dat is handig zeker als je weet dat je de dag erop weinig tijd hebt. Maak de taart vast. Snel aflaten koelen en de dag erop warm je hem weer op in je Airfryer.
Dit recept is lekker in het voorjaar. Maar ook in de zomer. Je kan het als lunch eten. Maar natuurlijk kan je het ook prima combineren op je shusi-borrelplank.
Halloumi is een kaassoort die je kan bakken. En lekker dat die is. Wanneer je deze kaas één keer hebt gekocht, ben je verkocht.
Een heerlijk tussendoortje of complete maaltijd. De kruidenkaas maak je ook zelf. Zo weet je dat er geen andere toevoegingen inzitten.
Stamppot is lekker in de herfst en winter. Ik maakte deze stamppot met een dakje. Zo leuk en lekker ook. Zo blijft het toch verrassend wat je op tafel zet.
Geen spekjes maar kaantjes van halloumi. Oftewel blokjes halloumi uitgebakken. Een heerlijk vleesloos gerecht. Staat ook snel op tafel.
Dit is toch een heerlijk toetje voor de decembermaand. Lekkere stoofperen en een kruimel van speculaas. Om lekker lang van te genieten.
Het stoofseizoen is aangebroken.
Een heerlijke variatie met spruiten.
Op hoeveel manieren kan je asperges bereiden? Op best veel manieren eigenlijk. Het seizoen is niet zo lang, dus optimaal van genieten maar. Zoals met deze tarte tatin.
Een taco met groenten en meer. Kan als lunch maar ook als bijgerecht met salade of soep. Het was verrassend maar ook gewoon lekker. Zo heb je vast nog nooit taco gegeten.
Wereldpeulvruchtendag vandaag 10 februari. Dus ik heb een bord vol met peulvruchten. In diverse varianten. En deze keer nog veganistisch ook. Een dubbelslag dus.
Doe eens een toetje met bier. Nou geen probleem hoor. Dit was verrassend en super lekker. De koffiesmaak zat er goed aan.
Een bijzonder ijsje. Zonder alcohol dus ook geschikt voor niet drinkers.
Gare tomaten zijn een heerlijk bijgerecht. Zeker in de zomer wanneer ze op hun rijpst zijn. Dankzij het garen en de toegevoegde olie, heb je optimaal effect van de gezondheidsaspecten van de tomaat.
Nog zo'n bord vol lekkers. De opgeklopte crème fraîche maakte het helemaal af. Lekker met flatbread - gekocht of huisgemaakt.
Pizza uit je airfryer, kan dat? Ja hoor. Kijk maar. Net zo makkelijk. Zelf heb ik deze pizza in twee keer gebakken. Steeds een warme punt is lekkerder.
Een lekkere salade zonder koolhydraten. Deze salade kan ik je van harte aanbevelen. De tonijn erop maakte het helemaal af.
Tortellini maak ik niet zelf. Die koop ik kant-en-klaar. Dat mag van mezelf. Pasta maken voor twee is een gedoe. En zeker gevulde pasta. Want tortellini is gevulde pasta. Het was lekker met twee soorten kaas en courgettelinten.
Dit product wilde ik uitproberen dus heb ik gekocht. Het viel ons niet tegen. Zo heb je weer eens wat anders op je bord.
Loaded tortilla zie ik vaak. Maar zelf vind ik het lekkerder om mijn tortilla chips wat knapperiger te houden. Deze tortilla chips bowl viel zeer in de smaak.
Je kan het ook in de oven doen of in je airfryer. Maar de pan was toch vies. Dus ik maakte het gewoon in mijn pan. Het was zeer geslaagd al zeg ik het zelf.
Heb je nog veel te doen maar je moet ook koken? Dan is een traybake ideaal. Je doet alles op je ovenbakplaat. schuif het in de oven. Stel de juiste temperatuur en tijd in en je kan aan de slag met wat je nog moet.
En nog zo'n tijdbespaarder. In de oven en je kan bij wijze van spreken tussendoor stofzuigen, strijken of gewoon even tijd maken voor je huisgenoten.
Ook dit was weer zo'n heerlijk koolhydraatarm tussendoortje. Of voorgerecht of een gerecht bij een broodmaaltijd. Zo makkelijk en fijn zijn deze gerechten. Geschikt voor veel eetmomenten.
Helaas ging er iets mis met het op bord scheppen. De schelpen gingen hun eigen weg en daardoor liepen er veel leeg. Maakt niet uit. De smaak is het belangrijkte. En lekker was het.
De Römertopf is een slowcooker uit de Romeinse tijd. Ik gebruik hem regelmatig. Deze soep heb ik er ook in gemaakt. Het was echt zalig.
Een groentepakket van de Lidl bracht mij op het idee van dit recept. Het viel echt goed uit. Zo maak je deze soep diervriendelijk en minder vet ook.
Gebakken aardappelen met mayonaise. Alleen is dit mayonaise zonder ei. Wel met olie en mosterd. Het ei heb ik vervangen voor een plantaardig product. Dit is dus een vegan recept.
Een salade voor twee om met elkaar te delen op één bord. Zo! Geen vlees - geen koolhydraten. Een heerlijke gekleurde salade voor een balansdag. Wij aten het als avondmaaltijd. Maar je kan ook een deel eten als lunch.
Venkel en vis is echt een heerlijke combinatie. De vis wat tonijn uit een potje. Deze salade heb ik op Turks brood gedaan. Wat echt lekker was. Zeer geschikt voor de makkelijke zaterdag. Maar natuurlijk ook voor vrijdag visdag.
Met tofu en smaakmakers maakte ik deze viskoekjes zonder vis. Tofu is een prima product om te gebruiken. Je moet het alleen goed op smaak brengen.
Vrijdag visdag. Ik dacht, waarom niet eens visnuggets op hutspot. Het was best geslaagd eerlijk. Lekkere zachte hutspot met knapperige visnuggets. Kan ook met salade en patat natuurlijk. Maar net wat jij lekker vind.
Een snelle en slimme vissalade die je zo op tafel zet. Koolhydraatarm voor de liefhebbers. Deze salade is ook erg lekker met stokbrood of ander brood.
Met vis uit blik zet je de lekkerste gerechten op tafel. Deze vistaco maakte ikmet sardientjes uit blik. Met msc-keurmerk. Die kan je ook kopen in de Lidl.
Begin het voorjaar met deze heerlijke sandwich. Doei voorjaarsmoeiheid - hallo voorjaarsenergieboost. Lekker met verse groenten. Geen vlees.
In dit weekmenu vind je links naar recepten uit mijn collectie. Op deze manier heb je snel antwoord op de bekende vraag: wat eten we vandaag.
Het is nog geen patroon, want ik plaats onregelmatig weekmenu's. Maar die er staan kan je gebruiken in ieder geval. Gratis downloads en geen verzoek om eerst je e-mailadres te verstrekken.
En weer een weekmenu boordevol links naar lekkere recepten voor twee. Je kan de link opslaan en in de winkel shop je zo je kar vol met gezonde producten.
Een E-zine met linken naar recepten. Je kan het gratis downloaden. De linken naar de recepten staan ook op de pagina.
Weekmenu nummer 5. Doe er je voordeel mee. Je kan het weekmenu downloaden. Maar wil je dat niet dan kan je de pagina opslaan. Op die pagina staan de links naar de recepten.
Weekmenu nummer 6.
Een weekmenu voor jou gemak.
Snel klaar, simpel en smaakvol.
Slowcooking is heerlijk. Deze witlofschotel smaakte super. Nou is het simpel, want de combinatie ham, kaas en witlof is sowieso goud op je bord.
Met dit recept laat ik zien dat witlof een veelzijdige groente is. Zelf eet ik het graag en manlief ook. Logisch ook dat ik daarom veel variatie bedenk met deze groente.
Een supersnelle salade die zo op tafel staat. De geroosterde boekweit gaf extra chrunch aan deze salade. Niet alleen extra chrunch maar ook extra smaak. Moet je eens proberen.
Witlof. Dat is nou echt zo'n groente die je op vele manieren kan bereiden. Rauw eten. Met ham en kaas uit de oven. Of gewoon simpelweg gekookt. En wat te denken van grillen. Je vind diverse bereidingen op mijn website. Maar deze keer heb ik een variatie met kikkererwten en feta en nog meer.
In plaats van in de slowcooker wilde ik proberen of stoven ook lukte op het fornuis. Ik kan verklappen, het is gelukt. Deze schotel smaakte zoet en hartig tegelijkertijd. Kan dat? Ja dat kan. Groente heeft de eigenschap om zoeter te worden wanneer het lang gaart.
Dit is mijn versie van een bekende kok. Ik vergemakkelijk altijd recepten. En ik maak ook recepten voor twee personen. Dit viel bij ons in de smaak. Een heerlijk bijgerecht zonder komkommer.
Een heerlijke, simpele en smaakvolle salade. Ideaal op warme dagen.
Een bord vol groenten. De verse tomaten erbij maakte het een frisse maaltijd. De aardappel heb ik eerst gepoft in de airfryer. Maar kan ook in de oven uiteraard.
Een instagram swiepswapswoep recept.