Nog een visrecept maar dan zonder koolhydraten. Ook lekker.
Ik probeer om zoveel mogelijk volkoren producten te eten. Als we rijst eten dan is het zilvervliesrijst. Soms lukt dat helemaal niet. Tegenwoordig koop ik in de Albert Heijn verse, volkoren pasta's. Die zijn snel gekookt en de verpakking is genoeg voor ons tweetjes.
Deze taco is gemaakt met een volkoren bloemtortilla. Overal te koop en van veel merken ook. Deze zijn van Santa Maria, toevallig. Want ik zag ze liggen en hoppa in het winkelwagentje. Zelf vind ik het een goede impulsaankoop. 😊
Die bloemtortilla's kan je beleggen met wat jij lekker vind. Soms kies ik ervoor in plaats van brood. Deze keer heb ik er vis opgedaan. Gewoon uit een blikje. Daarmee kan je ook heerlijke aangeklede schotels mee maken. Maar ook deze taco dus.
Misschien denk je, huh taco's zijn toch hard. In feite is het een verzinsel van een taco keten - die met Bell in de naam. Dat zijn bloemtortilla die in die vorm worden gefrituur. Natuurlijk zijn die ook soms best lekker. Maar wel vetter dan de gewone bloemtortilla's. Taco's gemaakt van bloemtortilla's worden ook wel soft taco genoemd.
Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf. Daarom voel ik mij vrij om een merk te noemen die ikzelf graag gebruik.
Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Dat zijn bloemtortilla die in die vorm worden gefrituur.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
En nu ga je opbouwen.