Vistaco

5 maart 2021

Vistaco


Volkoren bloemtortilla

Ik probeer om zoveel mogelijk volkoren producten te eten. Als we rijst eten dan is het zilvervliesrijst. Soms lukt dat helemaal niet. Tegenwoordig koop ik in de Albert Heijn verse, volkoren pasta's. Die zijn snel gekookt en de verpakking is genoeg voor ons tweetjes.


Impulsaankoop

Deze taco is gemaakt met een volkoren bloemtortilla. Overal te koop en van veel merken ook. Deze zijn van Santa Maria, toevallig. Want ik zag ze liggen en hoppa in het winkelwagentje. Zelf vind ik het een goede impulsaankoop. 😊

 

Lekker beleggen

Die bloemtortilla's kan je beleggen met wat jij lekker vind. Soms kies ik ervoor in plaats van brood. Deze keer heb ik er vis opgedaan. Gewoon uit een blikje. Daarmee kan je ook heerlijke aangeklede schotels mee maken. Maar ook deze taco dus.  



Soft taco

Misschien denk je, huh taco's zijn toch hard. In feite is het een verzinsel van een taco keten - die met Bell in de naam. Dat zijn bloemtortilla die in die vorm worden gefrituur. Natuurlijk zijn die ook soms best lekker. Maar wel vetter dan de gewone bloemtortilla's. Taco's gemaakt van bloemtortilla's worden ook wel soft taco genoemd.


Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf. Daarom voel ik mij vrij om een merk te noemen die ikzelf graag gebruik.


Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.


Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Dat zijn bloemtortilla die in die vorm worden gefrituur.

Recept staat onder deze foto.

Een tortilla of taco gevuld met vis, avocado en tomaten op een wit bord.

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

tonijnsalade simpel

Nog een visrecept maar dan zonder koolhydraten. Ook lekker. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 



  • 4 mini volkoren tortilla's
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • paar druppels rode tabasco (naar smaak)
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 1 krop sla (ik had frisee)
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels boekweitkorrels
  • 4 eetlepels gemengde pitten (pompoen-, pijnboom- en zonnebloempitten)
  • 2 blikjes sardientjes op olie






















 

Zo bereid je het!



  1. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op volgens instructie op de verpakking. 
  2. Doe de crème fraîche in een kom. Meng de mayonaise, de tabasco, sap van een halve limoen en de peper erdoor. 
  3. Was de sla en droog de bladeren met een slacentrifuge of dep voorzichtig droog. 
  4. Was de tomaten, drogen en snijd in plakken.
  5. Halveer de avocado. Verwijder de pit en haal het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Snijd er plakken van. Druppel er wat limoensap over. 
  6. Rooster de boekweitkorrels samen met de andere pitten knapperig en geurig. Wanneer ze geroosterd zijn, doe ze gelijk over in een schaaltje. 
  7. Open de blikjes met sardientjes. 


En nu ga je opbouwen. 

  1. Besmeer de taco met het sausje.
  2. Leg op iedere taco wat sla, tomaat en avocado. 
  3. Verdeel de vis erover en bestrooi rijkelijk met de geroosterde boekweit en pitten. 
  4. En dan...AAN TAFEL. 
Er wordt een qr-code weergegeven op een pagina met de tekst wie is de auteur van elisabethsmagazine

Eet jij je taco's met vlees, vis of kaas?

Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.


Deel dit recept met wie je maar wil. Zij gaan dit zeker waarderen.

Een bedankkaartje met een qr-code voor tikkic

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon
Share by: