02-12-2022
Bietjes sous vide gegaard in de GTG Multicooker van Russell Hobbs
Foodbloggers foodswap
Deze maand doe ik weer mee met de foodblogswap van de groep foodbloggers op facebook. Het is leuk om andere foodbloggers te leren kennen. Deze keer werd ik gekoppeld aan, Aan tafel bij Anna.
Koksopleiding
Anna heeft de koksopleiding gevolgd. Die kennis wil ze graag delen met iedereen. En dat doet ze op haar website. Daar deelt ze verrassende en gezonde recepten met producten uit de regio en het liefst biologisch. Maar ook met producten die in het seizoen passen.
Blij van
Toevallig doe ik dat laatste ook en dan ook nog eens voor twee personen. Anna schrijft ook over kooktechnieken en deelt haar recepten.
Sous vide
Het toeval wil dat ik een nieuwe multicooker heb gekocht. Het is de nieuwe van Russell Hobbs. Met sous vide mogelijkheid. In de Lidl had ik biologische bieten uit Nederland gekocht. Dus de keuze viel al snel op haar recept van Salade met sous vide gegaarde bieten.
Anna beschrijft duidelijk hoe de techniek moet worden uitgevoerd. Ook beschrijft ze onderwater-dompeling van de zak heel duidelijk. En het is gelukt.
Anna bedankt voor de inspiratie en je uitvoerige beschrijving. Maar ook voor je top website en dito recepten.
3 salade Recepten
-
Garnalencocktail salade
en garnalencocktail is lekker. Ik maakte er een heerlijke salade van. Een heerlijke koolhydraatarme salade.
-
Groene salade met warme geitenkaas
Groene salade met warme geitenkaas. Een heerlijke combinatie. Met of zonder brood, allebei erg lekker.
-
Sinaasappelsalade met meiknol en feta
En dan zie je op de markt meiknol. Daar heb ik een heerlijke salade mee gemaakt. Met feta en sinaasappel. Heerlijk was het.
Met sous vide mogelijkheid.

Recept is voor twee personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 2 middelgrote rauwe bieten
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 1 eetlepel olie
- vers gemalen peper
Zo bereid je het!
- Was de bieten grondig.
- Verwijder de steel en stronk. Snijd het er dun af.
- Schil de bieten met een dunschiller.
- Halveer de bieten en snijd dan in wedges.
- Doe de wedges in een kom en meng met het azijn, olie en peper.
- Vul een sous vide zakje met de bietjes. Zorg dat de wedges wat ruimt hebben.
- Zorg dat het zakje vacuüm is, anders blijft het drijven.
- Vul de multicooker met water. Leg het zakje erin.
- Kies dan op het dashboard de sous vide stand - (zie groene pijl)
- Stel de temperatuur in op 84°Celcius en de tijd op 3 uur. Check na die tijd of jij ze gaar genoeg vind. Knijp hiervoor voorzichtig in de bietjes. Mijn wedges waren wat groter, vandaar dat uurtje extra.
Opwarmen
Aangezien ik de bieten niet direct ging eten heb ik ze weer opgewarmd.
Op de bodem van de Multicooker lagen twee gare worsten met jus. Daar heb ik nog wat water toegevoegd omdat ik ging de aardappelen stomen. (zie gele pijl op het dashboard) De gare bietjes heb ik ernaast gelegd zodat ze ook warm konden worden.
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!