Pinsa Pizza

09-02-2025

Pinsa Pizza


PIzza

Laten we eerlijk zijn, je kan er een boom over opzetten, maar pizza is gewoon erg lekker. Natuurlijk kan je er niet van houden. Eigenlijk ken ik maar weinig mensen die een pizza niet lekker vinden. Net als een patatje met mayonaise. Dat vinden veel mensen ook erg lekker. Let wel, ik schrijf veel mensen. Voel je niet aangesproken wanneer je het niet lekker vind. Je mag mij wel een bericht sturen wat jij het lekkerste vind  natuurlijk.


Pizza deel 2

Pizzadeeg is een makkelijk deeg. Kwestie van de juiste ingrediënten in de juiste verhoudingen mengen, laten rusten en rijzen. En dan vormen. In het verleden maakte ik het deeg ook zelf. Of ik kocht kant-en-klaar deeg van Tante Fanny. Helaas is het deeg van dit bedrijf niet meer goed te kopen. Zeker niet bij AH. Dat betekende dat wij heel lang geen pizza meer hebben gegeten.


Bestellen

Ja, bestellen is altijd mogelijk. Alleen zien wij dat niet zo zitten. We zijn nogal kritisch. Dat waren we al, maar sinds dat ik ziek ben nog meer. Ik heb snel last van mijn darmen en het is belangrijk voor mij, om iedere dag ontlasting te hebben.

Oostvoorne

Afgelopen vrijdag deed ik boodschappen bij diverse winkels, waaronder een  deli-winkel. #gastrovinosmakend 

Andrea, de eigenares en ik waren wat aan het kletsen, over mijn boek en mijn neus. Eerder had ik gevraagd aan haar of ze burrata op voorraad had. Niet, maar wel buffelmozzarella. Na het kletsen vertelde ik, dat ik pizza willen eten en een bodem wilde maken. Dat hoefde niet want de winkel had verse pinsa in de vriezer. Natuurlijk kocht ik die. Vandaag heb er pizza mee gemaakt. Vandaar de titel: pinsa pizza. Dit was zo lekker. Volgende week zaterdag weer. Hier kan geen supermarkt pinsa of flatbread tegenop.


Veel groente

Natuurlijk weet ik dat een pizza of pinsa een snelle hap is van oorsprong. Iets warms als lunch voor de Italianen. Oorspronkelijk is het geen volledige maaltijd. Ik maak dat er wel van. En meer met mij heb ik zo het idee. De groente heb ik eerst aangezet in de pan en verder laten garen in de Airfryer. Geen omkijken naar. Nu hoop ik maar dat ik dit iedere vrijdag kan kopen.


Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf. Daarom voel ik mij vrij om een merk te noemen die ikzelf graag gebruik.


Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.


Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Vandaar de titel: pinsa pizza

Tekst van het recept staat onder de foto.

Een pizza met het woord 'pinsa pizza' erop

Wat heb je nodig?

 


Voor groenten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde Oregano
  • 1 gele paprika
  • flink wat peper - naar smaak
  • 10 kerstomaatjes


Voor de pizza

  • een bodem, ontdooit
  • blikje tomatensaus pizza (zie foto in de slide)
  • vers gerapste Parmezaanse kaas
  • de vooraf gebakken groente
  • goede buffelmozzarella, liefst met origineel Italiaans keurmerk
  • verse basilicum
  • vers gemalen peper
  • vers geraspte Parmezaanse kaas
  • nog wat olijfolie om voor het opdienen op de mozzarella te doen


















 

Zo bereid je het!



  1. Verwarm de olie in een koekenpan.
  2. Pel de ui of sjalot en snipper hem.
  3. Doe bij de olie in de koekenpan.
  4. Pel en snipper het teentje knoflook, dit kan ook in de koekenpan.
  5. De Oregano kan er ook bij.
  6. Laat dit op getemperde hittebron zachtjes bakken.
  7. Was de paprika. Halveren en zaad- en lijsten verwijderen.
  8. Snijd dan in repen (zie foto).
  9. Laat de repen paprika ongeveer 5 minuten meebakken.
  10. Was de tomaten en halveer ze.
  11. Doe het groentemengsel, samen met de gehalveerde tomaten, in een schaal en zet in de Airfryer. Temperatuur 125 graden en de tijd op 20 minuten. Laat afkoelen.
  12. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  13. Bestrijk de Pinsa Pizza eerst met de saus voor pizza (zie foto)
  14. Rasp er Parmezaanse kaas op.
  15. Verdeel dan de groenten. Doe hier ook Parmezaanse kaas op.
  16. Zet de bakplaat voor 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  17. Voor het opdienen de Mozzarella en de basilicum erover verdelen.
  18. Maal zwarte peper over en drizzel naar smaak met olijfolie.
  19. En dan... Aan tafel. 







Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.


Deel dit recept met wie je maar wil. Zij gaan dit zeker waarderen.

Vind jij pizza of patat ook lekker? Vertel mij dan je voorkeur...

Er wordt een qr-code weergegeven op en de tekst wat verteld wie de auteur van elisabethsmagazine is

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon
Share by: