01-12-2024
Kabeljauw met pompoen en courgette
Kleur op je bord
Hoe vind je de foto? Lekker kleurig toch. Zelf vind ik van wel. Kleur op je bord maakt het eten echt aantrekkelijker. En gezonder omdat er meer groenten inzit.
Vis
Omdat ik weer eens zin in vis had, stapte ik de viswinkel binnen op mijn boodschappen ronde. Met flinke moten kabeljauw stapte ik weer naar buiten. Snel naar huis, zodat het de koelkast in kon.
Vis en pompoen
Ik dacht, zou dat wel lekker zijn, vis met pompoen Er is maar één manier om daar achter te komen. Gewoon proberen. Samen met de juiste kruiden en specerijen werd het een lekkere combinatie.
Geen koolhydraten
In dit gerecht zitten geen toegevoegde koolhydraten in de vorm van aardappelen, rijst of pasta. Natuurlijk kan je die toevoegen als je dat lekker vind. Zelf vind ik het wel fijn om zo nu en dan koolhydraatarm te eten. Zo komt er op de website ook genoeg te kiezen, ook als je koolhydraat-arm eet.
Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf. Daarom voel ik mij vrij om een merk te noemen die ikzelf graag gebruik.
Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Kleur op je bord maakt het eten echt aantrekkelijker
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel olie
- 2 uien
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel gedroogde dille
- 4 ingelegde ansjovisfilets
- snufje of meer naar smaak, chilipoeder
- 50 milliliter water
- 1 glas witte wijn 0.0 alcohol
- 500 gram pompoenblokjes van de flespompoen
- halve courgette
- 1 tomaat
- peper uit de pepermolen
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel bakboter, ghee of roomboter
- 350 gram kabeljauw
- zout
- peper naar smaak
Zo bereid je het!
- Doe de olie in een hapjespan, zet de hittebron niet te hoog. Zo kan de olie langzaam warm worden.
- Pel ondertussen de uien en snijd in stukjes. Doe in de pan.
- Laat even fruiten.
- Voeg dan de tomatenpuree, dille, ansjovis en de chilipoeder toe.
- Laat al omscheppend warm worden en wat bakken.
- Voeg dan de pompoenblokjes toe, even omscheppen.
- Snijd de courgette in blokjes en voeg toe.
- Was de tomaat en snijd in stukken. Doe die ook in de pan samen met de peper.
- Blus af met het water en de wijn. Temper de hittebron.
- Leg het deksel op de pan en laat zachtjes, ongeveer 15 minuten smoren.
- Doe 2 eetlepels olie en de bakboter, ghee of roomboter erbij.
- Dep de kabeljauw droog. Leg in het hete braadvet. Bestrooi met zout en peper naar eigen smaak.
- Roer de groente nog eens door.
- Haal de vis uit de pan en leg bovenop de groente, samen met wat braadvocht.
- Leg het deksel op terug op de pan en laat nog 5 minuten smoren. De vis wordt nu gaar en droogt niet uit.
- En dan... Aan tafel.
Geen visliefhebber
Vervang de vis dan voor kipfilet. De dille voor gedroogde peterselie. Snijd de kip in stukjes zodat het sneller gaar is. Braad de kipstukjes aan en doen dan bij de groente in de pan. Laat het geheel 15 minuten smoren.

In welke supermarkt doe jij graag je boodschappen?
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Deel dit recept met wie je maar wil. Zij gaan dit zeker waarderen.
