Spruitjes - ze worden gehaat maar ook geliefd. De één heeft het over een spruitjesgeur. Dat is nooit positief. Behalve wanneer je dol bent op spruitjes. Vroeger, in de vorige eeuw werd er anders gekookt. Tegenwoordig is wokken of roerbakken hip. Nog hipper ben je wanneer je veel traybakes op tafel zet. Zelf ben ik daar niet zo van. Waarom niet? Vaak wordt het te hard gebakken. Of is de groente niet echt gaar. Rauwe spruitjes of halfrauwe spruitjes vind ik dus echt niet lekker. Ik kook dus een beetje zoals vroeger, maar wel met een moderne twist. En zeker zonder ultra-bewerkte producten uit de supermarkten.
Voor iedereen die roept: 'Spruitjes zijn niet lekker', maar daarentegen wel koolsoorten eten - zeg ik - stop met roepen. Spruitjes is een koolsoort, alleen in een kleiner formaat.
Heb je inspiratie gekregen. Wat fijn. Daar zijn recepten voor bedoeld. En zeker de mijne. Om inspiratie op te doen. Maak vooral eten wat jij lekker vind. Heb je al ontdekt dat mijn recepten geschikt zijn voor twee persoonshuishoudens? Inderdaad. Het zijn lekkere recepten voor twee. Recepten voor vier personen zijn er voldoende tenslotte. Nu hoef jij niets meer weg te gooien.
Recepten overzicht
Meer recepten vind je op de pagina met de naam receptenoverzicht.