Dit was niet een beetje lekker. Welnee, het was heel erg lekker. Echt een aanrader.
Onderlaatst kwam ik met een net uien thuis. Meneer ruimde de boodschappen op en vertelde mij dat er nog een net met uien aanwezig is. Dan maak ik toch een lekkere uiensoep, riep ik als antwoord. Toevallig had ik tijdens het doorbladeren van het kookboekje wat hoort bij de Römertopf een recept gezien voor uiensoep.
Het recept heb ik wel aangepast. Eigenlijk heb ik alleen de hoeveelheid uien, vocht en de bereidingstijd aangehouden. De rest heb ik aangepast naar onze smaak.
De bereidingstijd is vijf kwartier. En na die tijd waren de uien, zacht en zoet. Het toevoegen van de Baharat was een goede zet, het gaf pit aan het gerecht.
In deze soep gaat voor twee personen 500 gram uien. Ik heb een ui extra genomen omdat er wat afval afkomt van de ui. Zelf kies ik daarom voor het netto gewicht. Dat was meer dan 500 gram, dus met die aanbevolen hoeveelheid, van 250 gram per persoon, zit het met dit recept wel snor.
Normaal gaat er stokbrood met kaas bovenop en dan nog even onder grill. Maar uiteraard heb ik het anders gedaan, namelijk met volkoren zuurdesemboterhammen.
De zuurdesemboterhammen met geitenbrie erbovenop maakte het helemaal af.
Deze mengeling heb ik gebruikt in dit recept. Een prima mengeling, zonder toegevoegd zout. Dat maakt de soep minder zout.
Dan maak ik toch een lekkere uiensoep, riep ik als antwoord.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Klik op de button hiernaast om de tekst te downloaden van dit recept.
Dit is een recept zonder vlees. Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.