Met gehakt gevulde paprika

Met gehakt gevulde paprika

en met gehakt gevulde tomaat

Ik dacht laat ik eens wat anders doen met gehakt. Rul bakken en dan groenten erdoor heb ik al vaak gedaan. En ineens schoot mijn met ei gevulde tomaat in gedachten en met kaas gevulde paprika. Dit moet ook lekker zijn met gehakt. In mijn koelkast lagen nog twee vleestomaten en paprika's in overvloed. 
Maar alleen dat was niet voldoende vond ik. Ik zag een courgette en als pasta had ik risoni gekocht in de Jumbo. 

Wat is risoni?
Risoni is een pasta die de vorm heeft van een rijstkorrel. Deze pasta is lekker romig wanneer hij gaar is. Dat maakt deze pasta nog lekkerder. Een saus is overbodig en dat is ook wel eens fijn. Het werd een lekker maaltje zo met de gevulde groenten. 

Barbecue
Wanneer je gaat barbecueën kan je deze groenten ook voorbereiden. Zelfs met vega-gehakt voor gasten die geen vlees eten. Het vega-gehakt hoef je niet voor te garen. Je kan het direct mengen met de gebakken ui en knoflook en kruiden. Gaar de paprika en tomaat voor in de oven. Vul daarna de groenten met het vega-gehaktmengsel en zet het in een barbecue-schaal. Het hoeft nu alleen nog maar opgewarmd te worden. Zorg wel dat je de gare producten goed en snel laat afkoelen. 
met gehakt gevulde paprika en tomaat
Wat is risoni?
Risoni is een pasta die de vorm heeft van een rijstkorrel.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
  • 2 vleestomaten
  • 1 eetlepel zout
  • 1 paprika (kleur naar eigen keuze)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram biologisch rundergehakt
  • 1 eetlepel Portugese kipkruiden (Euroma)
  • 2 eetlepels geitenkaasbolletjes
  • 150 gram Risoni
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • restant van de vleestomaat
  • 1 eetlepel Napoli kruiden (Verstegen)
  • 2 eetlepels gemengde pitten/zaden (zonnebloempitten, pijnboompitten en pompoenpitten)
Zo bereid je het! 
  1. Snijd van de tomaat de bovenkant af. Haal met een theelepel voorzichtig het vruchtvlees en de pitjes eruit. Strooi er zout in en zet ze op hun kop in een zeef ongeveer 15 minuten. Zet de zeef op een schaal en vang het vocht op. Dit wordt verderop in het recept gebruikt. 
  2. Warm de oven voor op 200°Celsius.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan.
  4. Pel en snipper de ui en doe in de pan.Pel en snipper de knoflook. Doe dit bij de ui en laat zachtjes glazig bakken.
  5. Doe dan het gehakt erbij. Rul los met een vork of spatel. 
  6. Meng de kruiden erdoor en bak het gehakt lichtbruin. 
  7. Halveer één paprika naar keuze, verwijder zaad en zaadlijsten.
  8. Zet de tomatenhelften en paprikahelften in een ovenschaal. Vul met het gehaktmengsel. Druk een beetje aan. Leg de bolletjes geitenkaas erbovenop. Schuif de schaal in de oven en zet de timer op 20 minuten. Check zo nu en dan of het niet te hard bakt. 
  9. Kook de Risoni gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  10. Verwarm de olie in een koekenpan. 
  11. Pel en snipper het ui, en bak in de olie glazig.
  12. Pel en snipper het teentje knoflook. Doe bij de ui en laat op getemperde hittebron bakken. 
  13. Was de paprika. Halveren, zaadlijsten en dan in blokjes snijden. Doe bij de ui in de pan. 
  14. Was de courgette. Verwijder onder- en bovenkant. Snijd de courgette in blokjes en doe in de pan bij de ui/paprika. Schep zo nu en dan om. 
  15. Doe het vruchtvlees, vocht en zaadjes van de vleestomaten in de pan bij de courgette. 
  16. Strooi de Napoli kruiden erover en schep om. 
  17. Doe de gemengde pitten/zaden erbij. 
  18. Schep alles om en laat op getemperde hittebron garen. 
  19. Als de Risoni gaar is, afgieten en dan mengen met het groentemengsel. 
  20. En dan...AAN TAFEL. 
Hieronder zie je twee foto's van de door mij in dit blog gebruikte en genoemde kruidenmengelingen.  En een foto van Risoni. 
Napoli Verstegen
Portugese kruiden voor kip
Wat is risoni

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon
Elisabethskitchen recepten overzicht pagina
Share by: