Dit is een vegetarische versie van de bekende butterchicken. Was het lekker? Jazeker. Anders geen blog.
Eigenlijk ben ik al vanaf het moment dat het op de markt kwam fan van Quorn. Het is een prima vleesvervanger. Er bestaan verschillende soorten en smaken. Helaas kan ik niet alles kopen in de Jumbo. Maar wanneer ik het zie liggen, koop ik het steevast. Het is gewoon handig om op voorraad te hebben.
Het voordeel van de naturel quorn stukjes is dat je zelf op smaak kan brengen. Met of zonder zout. Sterk gekruid of niet.
Ook zo'n product waar ik de hele range van in huis heb. Deze mengelingen zijn zonder zout. Die kan je dus mooi zelf toevoegen of niet. Afhankelijk van wat jezelf lekker vind.
Om de maaltijd compleet te maken heb ik er zoete aardappel door gedaan. Het zoete van die aardappel compenseerde de pittigheid. Niet dat het heel erg pittig was. Dan had ik er meer specerijen door moeten doen. Of een rode peper. Of chiliflakes, of chilipeper. Maar dat heb ik niet gedaan. Wij eten simpelweg niet zo pittig.
Ik ben dol op deze kruiden in de mooie blikjes.
Deze specerijen blends bevatten geen zout.
Een dag geen vlees eten is niet moeilijk. Deze quorn naterl zijn ideaal om naar eigen smaak op smaak te brengen. Ik gebruikte één eetlepel van de Thai green curry.
Zoals zoveel gerechten begint ook dit gerecht met een ui in de pan.
De ui heb ik in één eetlepel ghee = geklaarde boter, laten fruiten. Niet te hard. De ui moet niet zwart worden.
De quorn had ik even laten staan met de kruidenmelange. Dan kunnen de smaken erin trekken.
Tomaat erbij maakt het nog lekkerder. Ik had er ook nog tomatenpuree bij gedaan. Wel eerst zachtjes laten doorbakken. Zodat het kan ontzuren.
Geen bloemkoolcurry zonder bloemkool natuurlijk. Ik had een duo verpakking in de Jumbo gekocht. Daar zit de bloemkool samen met de broccoli samen in één verpakking. Altijd handig voor kleine huishoudens
De zoete aardappel heb ik gekookt in hetzelfde kookvocht van de bloemkool. Heb er nog wel een eetlepel bouillonpoeder bij gedaan.
Om het wat smeuïger te maken heb ik er twee eetlepels roomkaas doorgedaan. Dat heb ik altijd wel in huis. Je kan er snel je eigen kruidenroomkaas mee maken en op je brood of cracker smeren.
En zo zag het eruit. Nog wat platte peterselie gesneden en erover gedaan. Voor de kleur maar ook voor de smaak. Het voegt echt wat toe.
En zo zag het eruit in de pan voor ik het op twee voorverwarmende borden schepte.
Het zoete van die aardappel compenseerde de pittigheid.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Ga terug naar home via onderstaande link
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.