Voordat ik naar mijn nieuwe woonplaats, Oostvoorne, verhuisde deden wij boodschappen in de Lidl. Ik kan gerust stellen dat ik de eerste echte Lidl fan was. Wanneer je een recept van mij zoekt en vind hier op de website, is de kans groot, dat je leest dat ik de producten in de Lidl heb gekocht. Dat was, dus is verleden tijd.
Nu is alles anders. Nu rijden we naar Brielle om in de Albert Heijn boodschappen te doen. In mijn woonplaats is ook een Albert Heijn. Die in Brielle vind ik prettiger. Ligt aan mij.
Het voordeel van de Albert Heijn zit hem in de klantenkaart. Op aanraden van een vriendin heb ik een premium kaart genomen. En het bespaart echt aanzienlijk. Nou ben ik van nature dol op aanbiedingen en manlief ook. Zeker op verse groenten en fruit. En onlangs waren de spruiten in de aanbieding. Twee zakken voor één. Die tweede zak heb ik zelf gehouden. Evengoed kan je die aan een ander geven en dan het aankoopbedrag splitten. Dan ben je allebei blij. Het is maar een tip.
Tja, dat is toch vaak lastig. Sinds ik ziek ben vind ik het ook lastig. Vaak kom je toch bij de standaard maaltijden uit. Zelf hou ik van variatie. Dus ik bedenk dan graag wat anders. Soms pakt het goed uit. Net als dit gerecht.
Om de spruiten snel te garen, had ik de mini-kooltjes gehalveerd. En om eens wat anders erbij te eten dan aardappelen, dacht ik dat orzo of risoni er wel lekker bij zou smaken. Het gehakt heb ik op smaak gebracht met een heerlijke kruidenmengeling. (zie foto op deze pagina). Het werd een heerlijke combinatie. De spruiten zagen nog lekker frisgroen. En om het geheel smeuiger te maken, heb ik er wat creme fraiche doorgedaan. Al met al, een geslaagde combinatie. Nog een tip, koop gewoon rundergehakt, al dan niet biologisch. Laat het mager rundergehakt in de winkel. Rundergehakt is al magerder dan varkensgehakt. Met kipgehakt wordt deze maaltijd echt te droog.
Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf. Daarom voel ik mij vrij om een merk te noemen die ikzelf graag gebruik.
Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Om de spruiten snel te garen, had ik de mini-kooltjes gehalveerd
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!