Dit was nog zo'n lekker recept met quorn.
In mijn zoektocht naar vleesvervangers kom ik weer met een recept met quorn. Omdat quorn neutraal van smaak is, kan je er je eigen smaak aangeven. Het is zoeken naar de verhoudingen. Is niet erg, dat vind ik dus een uitdaging.
Quorn heeft nog een voordeel, het is vetarm. Of het vetarm blijft ligt aan jezelf hoeveel vet je gebruikt tijdens de bereiding.
Je kan quorn heel goed marineren. Dat heb ik dus ook gedaan. Daarvoor heb ik meer van het kruidenmelange gebruikt dan op de verpakking staat. Zeker omdat quorn het nodig heeft. Het blijft natuurlijk wel zoeken naar je eigen smaak. En daar komt het voordeel van dit product. Je kan de smaak naar je eigen hand zetten. Net als met vlees. Hoe langer de quorn in de marinade staat, hoe meer smaak hij krijgt. Maar dat is met vlees en vis niet anders. Als je weet dat je dag erop quorn stukjes gaat gebruiken, zet het dan de avond van te voren in de marinade.
Dit is natuurlijk een beetje gekkigheid en een vette knipoog naar de echte kapsalon de maaltijd. Eigenlijk is het een hele kunst om zo'n kapsalon smakelijk op de foto te zetten. Die uitdaging ben ik weer niet aangegaan. Ik heb gewoon de drie maaltijdcomponenten apart op een bord gedaan. De salade, de patat frites en de quorn shoarma.
In de salade zit Chinese kool. Die heb ik in huis. Ik heb gewoon een deel van de bovenkant afgesneden. Gewassen en daarna in stukjes gesneden. En veel tomaten erbij gedaan. Ik had tomaten uit de tuin en in mijn voorraad. Mijn tip is: maak de salade zoals jij die lekker vind.
Hoe langer de quorn in de marinade staat, hoe meer smaak hij krijgt.
Recept staat onder deze foto.
Wat heb je nodig?
Patat frites is een eigen keuze, ook hoe je het bereid. Ik had deze keer voorgebakken frites uit de koeling. Soms is gemak ook lekker. Zeker na een week van vroeg op. Zelf frituur ik in rijstolie.
Zo bereid je het!
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden. Deze flyers maak ik in Canva. Klik hier en neem een kijkje op deze website.
Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.